HCL.HR

Playboy: The Mansion – najljepši posao na svijetu

Zoran Žalac 25.01.2020.   •   6 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije petnaest godina, dobili smo prvu službenu igru Playboy magazina u kojoj smo živjeli život pokojnog Hugha Hefnera, takozvanog Hefa.

the mansion play

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Ako pitate proizvođače konzola, na njima se ne mogu naći igre nepoćudnog sadržaja za odrasle, barem kada je erotska tematika u pitanju. No, to u principu baš i nije cjelovita istina jer je uvijek bilo i uvijek će biti igara koje su plesale po rubu dopuštenog. Jedna od takvih u eri šeste generacije konzola bila je Playboy: The Mansion koja je izašla na današnji dan prije 15 godina.

Ova službena igra Playboy magazina preuzela je koncept The Sims serijala i pokušala pridobiti igrače simulacijom života Hugha Hefnera, u igri predstavljenog kao Hefa. Hef je sa zečicama bujnih poprsja mogao imati tri odnosa – prijateljski, poslovni i romantični, a svakog mjeseca imao je zadatak izdati časopis. Da ne bi netko pomislio kako ništa ne radi.

Hef je osim zavođenja svojih zečica svako malo imao zadatak izdavanja časopisa – da netko ne kaže kako baš ništa korisno nije radio.

Igrač je samim time morao snimiti naslovnicu, raditi intervjue, zaposliti fotografe i pisce te stvoriti čitljiv uradak. Nakon svega toga mogao je organizirati tulum i raditi neke divlje stvari na njemu.

Igra je izašla na PlayStation 2 i Xbox konzolama, kao i na PC-u, a ubrzo je dobila jedinu ekspanziju – Private Party. Kritike joj baš i nisu bile sklone pa ne čudi što je to bila jedina igra takve vrste. Na žalost po mušku publiku i štovatelje pokojnog Hefa.

Komentari (6)

 • GameFan

  25.01.2018 - 11:52

  Nisam igrao ali mozda se ipak proba kad vi vec pisete o njoj

 • 9mlg9

  25.01.2018 - 21:20

  Igrao sam je kad je izašla na PS2, mogu reći da je zbilja bila zabavna. Doduše, da, to govori tadašnji pubertetlija iz mene, al eto 😀

 • MrDonDux

  25.01.2019 - 22:56

  Veoma zanimljiva igra 😁

 • burgi

  25.01.2020 - 11:15

  nije istina da nije bilo takvog sadrzaja:D virtual s** with jenna i lula sexy empire :D….leisure suit larry je isto plesao po rubu 😀

  • Darac83

   @burgi, 25.01.2020 - 12:43

   Lula sexy empire! 😍 Predobra igra mi je bila. Osim što me, kao klinca, držala sadržajem, bila ja vrlo zanimljiva tycoon igra s elementima humora… Obožavao sam level gdje snimaš porniće… 😁

 • TaranDino

  25.01.2020 - 11:15

  O mladosti mojaa…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?