HCL.HR

Gaming kalendar: Spider-Man 3 (2007.)

Petra Rukav 04.05.2018.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 11 godina, filmska verzija Spider-Man 3 lagano se zanjihala prema brojnim gaming platformama, a različiti negativci izazivali su nas ovisno o sustavu na kojem se igra vrtjela.

Fiktivnog superheroja Spider-Mana ili, po naški, Čovjeka-pauka oživjeli su otac Marvela Stan Lee i crtač Steve Ditko davne 1962. godine u stripu Amazing Fantasy #15. Pet godina kasnije Spider-Man je dobio i svoj prvi animirani film, a 1981. godine i prvi igrani film. Budući da je Marvelov junak Spidey očarao publiku diljem svijeta, nije mu dugo trebalo da svoje fanove zabavlja i kroz niz raznih videoigara, a jedna od njih izašla je na današnji dan prije 11 godina.

Riječ je o Spider-Manu 3, akcijskom naslovu koji se ugrubo bazira na istoimenom filmu koji je simultano zavirio u američka kina. Videoigru su svijetu predstavili američki razvojni tim Vicarious Visions te izdavač Activision, a da se koji igrač ne osjeća zakinutim pobrinuli su se da bude dostupna na brojnim platformama kao što su PC, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360, Game Boy Advanced, Nintendo DS, Wii i mobilnim uređajima.

Radnja Spider-Man 3 videoigre trudi se nadopuniti priču filma uključivanjem dodatnih likova i elemenata iz stripova o Spideyju i Marvelovom univerzumu, a zanimljivo jest da susrećemo različite negativce ovisno o platformi na kojoj se igramo. Doduše, svaka verzija igre pobrinula se da se upoznamo s glavnim zločincima iz filma: New Goblinom, Sandmanom i Venomom.

Ukratko, Spider-Man se vraća svom uobičajenom herojskom poslu spašavanja grada, međutim, ovoga puta dolazi u dodir s vanzemaljskom supstancom poznatom kao simbiot. Ta ga tvar oblači u zagonetno crno odijelo, koje ga čini dovoljno moćnim i sposobnim da opasne ulice očisti od zločina, ali po cijeni metamorfoze kako Spider-Mana tako i Petera Parker u prljavo i zlonamjerno biće.

Developeri ove igre nisu se previše trudili izmijeniti elemente gameplayja koji su se zadržali još od prethodnog naslova, uključujući slobodno lutanje mapom Manhattana. No ipak, može se reći da je istraživanje grada kamo zanimljivije budući da Spidey od sada može ulaziti i u podzemne tunele. Jedna od najprivlačnijih novih značajki svakako jest oslobađanje moći crnog odijela zbog kojeg naš protagonist biva brži i snažniji no ikada prije. Mada, treba imati na umu da predugo obitavanje u crnoj boji pomućuje Spider-Manov um te ga na koncu može pretvoriti u zlikovca protiv kojih se zakleo boriti.

Konačno, Spider-Man 3 videoigra nije se baš proslavila u recenzijama kritičara koji su joj najviše zamjerali preveliku sličnost s njenim prethodnikom kao i time što su različite gaming platforme dobile drugačiju verziju igre.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?