HCL.HR

Gaming postaje sve popularniji u Kini, zbog koronavirusa

Zoran Žalac 18.02.2020.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Prema izvješću CNN-a, Kinezi se sve više okreću gamingu kako bi se nosili s prisilnim boravkom u karantenama zbog koronavirusa.

Virus COVID-19 iliti koronavirus uvelike je utjecao na život u Kini kroz zadnjih nekoliko tjedana. Mnogima je tako naređen produženi odmor nakon kineske nove godine, a javna okupljanja se uglavnom izbjegavaju. U izravnoj posljedici tih preventivnih mjera došlo je do rasta popularnosti gaminga i aktivnosti igranja videoigara, izvještava CNN.

Mobilna igra Honor of Kings tako je zabilježila rekordan rast na dnevnoj bazi aktivnih korisnika, dok su na streaming platformi Douyu igre poput PUBG-a i League of Legendsa bile dvostruko gledanije nego u istom periodu prošle godine.

Izdavači igara nisu se htjeli očitovati na upite CNN-a, no jasno je da im takva situacija donekle odgovara pa su tako npr. neke igre izdavačke kuće Netease tijekom drugog mjeseca prešle na F2P format kako bi privukle igrače. Jedan od razloga za takve poteze nalazi se i u činjenici da se u Kini otkazuju skoro sva esports natjecanja sve do četvrtog mjeseca, uključujući LoL Pro League i Overwatch League.

Nekoliko je sugovornika u razgovoru za CNN izjavilo kako im igre dobro dođu u ovoj situaciji. Jedan tako tvrdi da su mu videoigre korisna distrakcija jer ga drže podalje od vijesti o koronavirusu, bilo istinitih ili lažnih. Drugi pak kažu da su videoigre odlične za poticanje konverzacija.

“S obzirom na to da smo svakoga dana kod kuće, teme razgovora su nam vrlo ograničene. Vrlo brzo ostanemo bez stvari o kojima bismo pričali s drugima. Ali, ako igramo igre zajedno, imamo više toga o čemu možemo pričati. To je bolji način za održavanje kontakta.” – izjavila je Jiahui Wang za CNN.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?