HCL.HR

Koronavirus odgađa izlazak videoigara – prva žrtva je The Outer Worlds na Switchu

Zoran Žalac 07.02.2020.   •   0 komentara


Fantastični RPG The Outer Worlds kasnit će malo na Nintendo Switch platformu, i to zbog posljedica koronavirusa.

Većina konzola proizvodi se u Kini, a Kina je zadnjih mjesec dana u neizvjesnosti zbog širenja koronavirusa koji je do sada odnio 638 života. Bilo je stoga očekivano da će pojava virusa imati posljedice i na industriju videoigara, a ovoga mjeseca vidjeli smo nekoliko njih. Otkazan je tako sajam igara Taipei Game Show, Nintendo je jučer poručio kako će isporuke Switch konzola za japansko tržište kasniti zbog koronavirusa, a sada je i izlazak jedne igre odgođen iz istog razloga.

Prošlogodišnji hit The Outer Worlds trebao je u izdanju za Switch konzolu izaći 6. 3. ove godine, što je objavljeno prije samo tjedan dana. Međutim, stvari su se u međuvremenu zakomplicirale jer verziju za Switch razvija kineski tim Virtuos. Izdavačka kuća Private Division jučer je tako objavila da će igra biti odgođena do daljnjega zbog utjecaja koronavirusa na ekipu Virtuosa. Kasnije su pojasnili da je ekipa ok, odnosno da nitko nije zaražen, ali da su im uredi zatvoreni do daljnjega, što znači da ne stignu prebaciti igru na Switch u planiranom roku.

Srećom po izdavačku kuću Take-Two Interactive, kojoj Private Division pripada, oni su i više nego zadovoljni prodajnim rezultatima dotične igre. Otkriveno je tako da je The Outer Worlds do sada prodan u više od dva milijuna primjeraka, što je značajno premašilo očekivanja izdavačke kuće.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?