HCL.HR

Gasi se battle royale igra Darwin Project jer nema dovoljno igrača

Zoran Žalac 14.05.2020.   •   3 komentara


Battle royale igra Darwin Project, koja je na Steamu pokupila dosta dobre kritike igrača, više nije održiva te će njezin daljnji razvoj biti prekinut.

Žanr battle royale igara je okrutan. Brojni su naslovi već izgubili bitku protiv gigantskih naslova koje predvode Fortnite i PUBG, a na listu poraženih sada se upisuje i Darwin Project. Igra je to koja je bila najavljena još 2017. – prije nego je Fortnite postao battle royale, a službeno je lansirana iz faze early accessa u prvom mjesecu ove godine. Darwin Project je isprva koštao 15 eura da bi u međuvremenu prešao na free to play model te postao besplatan. No, čini se da ni to nije pomoglo.

Jučer su tvorci te igre na službenom blogu otkrili kako im ona jednostavno nije održiva jer su troškovi veći nego prihodi čiji je manjak izravna posljedica jedne stvari – igra nema dovoljno aktivnih igrača. Samim time, Darwin Project je nakon pet godina došao svome kraju. Daljnji razvoj igre je sada prekinut pa novih ažuriranja neće biti. Serveri će ostati aktivni do kraja 2020. što znači da će se igra još uvijek moći igrati, ali će nakon 2020. živjeti samo u sjećanju.

Srećom po ekipu koja je napravila igru, gašenje servera neće rezultirati i zatvaranjem studija nego će ekipa biti preraspodijeljena na neke buduće projekte.

Komentari (3)

  • Reponja123

    14.05.2020 - 10:59

    Šteta dobra igra

  • burgi

    14.05.2020 - 11:31

    otvorio sam battle royal pored battle royalea i propo mi..kako to kako to

  • XLBanana

    14.05.2020 - 15:06

    Joj sećam se kad je Igor ovo snimao

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?