HCL.HR

Gasi se ona Harry Potter igra koja je trebala biti kao Pokemon GO

Zoran Žalac 03.11.2021.   •   6 komentara


Nikad popularni Harry Potter: Wizards Unite doživjet će svoju eutanaziju početkom 2022. godine, najavili su iz razvojnog studija Niantic.

Harry Potter: Wizards Unite trebao je biti sljedeći veliki hit u stilu igre Pokemon GO. Kao što vjerojatno znate – do tog uspjeha nije došlo. Igra je bila lansirana u ljeto 2019. te nikada nije uspjela privući željeni broj igrača. Zato je sada najavljeno da će se Wizards Unite razjediniti i ugasiti početkom sljedeće godine.

Smrtna ura za Harry Potter: Wizards Unite kucnut će 31. 1. 2022., nakon čega igra više neće biti igriva ni u kojem obliku. Pripreme za njezino gašenje krenut će još ranije te će ista biti uklonjena iz App Storea i Play Storea od 6. 12. ove godine.

Razvojni tim Niantic pokušao je ovu odluku prodati kao zaključak priče, umjesto priznanja da igru gase zbog slabog interesa publike.

Nisu sve igre zamišljene da traju vječno. Naš cilj s Harry Potter: Wizards Unite bio je da dovedemo magiju čarobnjačkog svijeta milijunima igrača koji bi izašli van i istraživali svoja susjedstva. Postigli smo to zajedno, dostavivši dvogodišnju priču koja će uskoro biti dovršena.”

Poručili su isto tako da će sve naučeno iz ove igre prenijeti na svoje buduće projekte.

Ovo je inače već druga geo-lokacijska igra koja je ubijena ove godine. Nedavno je istu sudbinu dočekao i Minecraft Earth.

Komentari (6)

  • Tony Ghost 1811

    03.11.2021 - 10:06

    E jos da ugase ono smece od witchera monster slayer.
    Pokemon go uspio pa i drugima zinula guzica, malo previse.

    • Duanador

      @Tony Ghost 1811, 03.11.2021 - 17:26

      To si definitivno u pravu. Ne zna se koja je bolnija, Potter ili Witcher

  • Triksterica

    03.11.2021 - 10:28

    Pokušah igrat i ne ide, nije to kao Pokemon GO. Mehanike su meh, previše je toga rekla bih, komplicirano i nije ni čudo što ljudi ne igraju. Samo su pokušali zgrnut novce al ništa od toga.

    • Mrky

      @Triksterica, 04.11.2021 - 09:53

      Mene su recimo pokusali dobiti sa onom witcher pokemon go igrom, isto nije islo. Ali nema brige, dobit cemo u buducnosti Hogwarts Legacy. 😀

  • Frog

    03.11.2021 - 11:16

    Kazu oni da nisu sve igre da traju vjecno.
    Sigurno su mislili kad su izdali takvi tip igre da ce ju ovako brzo ugasiti. Haha. Da je baza igraca veca, muzli bi ju jos godinama.

  • PppPP

    03.11.2021 - 18:46

    To sam im moga reć čim su počeli developat

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?