HCL.HR

Harry Potter: Wizards Unite u prvih 24 sata nije ni približno ponovio uspjeh igre Pokemon GO

Svan Hlača 24.06.2019.   •   0 komentara


Harry Potter: Wizards Unite za sada nije ponovio uspjeh prethodne uspješnice studija Niantic, globalno popularne igre Pokemon GO. Hoće li ikada dostići visine koje su dotaknula džepna čudovišta?

Iako je Harry Potter: Wizards Unite tehnički dotjeranija igra koja nudi mnogo više mogućnosti igračima, podaci i predviđanja tvrtke za analizu tržišta Sensor Tower joj ne predviđaju blistavu sudbinu iako joj je trebalo samo 15 sati da zauzme sam vrh besplatnih igara na App Storeu.

Doduše, Android korisnici nisu toliko oduševljeni igrom pa se ona nalazi tek na 14. mjestu najpopularnijih besplatnih igara na trgovini Google Play.

Naime, u prvih 24 sata otkako je igra puštena u opticaj na području Ujedinjenog kraljevstva i Sjedinjenih Američkih država, preuzeta je samo 400 000 puta što je gotovo zanemarivo usporedimo li ju s igrom Pokemon GO koja je u prvih 24 sata preuzeta više od 7,5 milijuna puta samo na području SAD-a. Usporedbe radi, Pokemon GO je odmah pri izlasku zauzeo sam vrh App Storea što dovoljno govori o tome koliko je, u svoje vrijeme, bio popularan.

Što se tiče financijske dobiti, prema procjenama Sensor Towera, Harry Potter: Wizards Unite je uprihodio skromnih 300 000 američkih dolara u mikrotransakcijama dok je Pokemon GO u istom razdoblju zaradio oko 2 milijuna američkih dolara.

Iako je Harry Potter: Wizards Unite tek na početku svog puta i sve ga više ljudi preuzima i igra, teško je zamisliti da će postati uspješan kao Pokemon GO koji je i tri godine nakon izlaska izvor prihoda za Niantic, a u tom je period zaradio više od dvije milijarde američkih dolara.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?