HCL.HR

Ugasio se Heroes of Newerth, pokoj mu duši

Stjepan Fikter 20.06.2022.   •   6 komentara


Heroes of Newerth dobio je uklesani datum na svom pogrebnom spomeniku te su mu serveri sada i službeno isključeni.

UPDATE: Heroes of Newerth od danas više ne postoji – osim možda u sjećanjima. Serveri za ovu MOBA igru službeno su ugašeni nakon 13 godina rada. Na životu su još službeni kanali za komunikaciju s fanovima, ali i oni će s vremenom biti ugašeni. Fanovi su se od igre oprostili nizom evenata, a developeri se nadaju da će im Heroes of Newerth zauvijek ostati u pamćenju.

IZVORNA VIJEST (14. 12. 2021.): U vrijeme kada je League of Legends tek počeo osvajati gaming scenu, a Dota 2 je još uvijek bila u razvojnoj fazi, Heroes of Newerth je također pokušao privući igrače na svoju stranu. Iako se je ova igra uvelike bazirala na Doti, jedan od značajnih razloga zašto nije stekla masovnu popularnost bilo je to što se je morala plaćati.

League of Legends je zahvaljujući free-to-play modelu, niskim zahtjevima i pristupačnom gameplayu osvojio mnoga srca, a Dota 2 kada je izašla bila je ipak pravi nastavak kultnog moda Defense of the Ancients te je također bila besplatna. Heroes of Newerth je kasnije također prešao na besplatni model, ali to je bilo prekasno jer su ova dva naslova prikovali za ekrane veliki broj igrača i tako uspostavile dominaciju.

Unatoč tome, Heroes of Newerth je i dalje dobivao nove sadržaje, no tome je došao kraj. Razvojni studio S2 Games objavio je kako se serveri i servisi vezani za igru gase 20. 6. 2022. godine i igra odlazi u povijest. Isto tako, od danas više nije moguće kupiti zlatne novčiće, od 31. 12. više neće biti moguće kreirati račun za igru i 20. 6. je zadnji dan kada će igrači moći odigrati posljednje mečeve.

Nekoć davno i mi smo recenzirali Heroes of Newerth pa možemo reći kako smo bili dio povijesti tog naslova, no LoL, Dota 2 i donekle Smite su još uvijek naslovi koji definiraju ovaj žanr.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • zuyo

    14.12.2021 - 09:37

    😭

  • zuyo

    14.12.2021 - 09:38

    Plaky 😭

  • Haki

    14.12.2021 - 09:57

    Mislim da je ovo prva moba sa ovakvom dobrom grafikom izasla nakon warcraft3 mobe…. i normalno odmah gledali zaradu i stavili b2p, key je kostao 30$. Nakon nje je izasao lol, besplatan i prestigao ih u niti 6 mjeseci bez problema. Igra je stvarno predobra i usporedivati hon i lol je nebo i zemlja.

  • Fenner

    14.12.2021 - 10:59

    Ni ne znam kaj je to :-), tak da mi je svejedno!

  • Hun7e3

    14.12.2021 - 11:37

    Igrao sam je sve dok nisam dobio key za dota 2 beta.
    Kad sam to počeo igrat još smo igrali dota 1 uf najbolja vremena

  • ukek

    14.12.2021 - 12:43

    Jaoo na ovo sam skroz zaboravio 😥 Igrao vise manje odma po izlasku, platio key naravno, iako sam bio prilicno pogubljen. Tu sam se po prvi puta ucio moba zanru. Neka bolja vremena 😌

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?