HCL.HR

Gears serijal prelazi na Unreal Engine 5, proći će još dosta vremena prije nego se vrati

Zoran Žalac 11.05.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni tim The Coalition poručio je fanovima Gears serijala kako su u tranziciji na Unreal Engine 5 te da ne očekuju najavu nove igre tako skoro.

Serijal Gears of War nastao je kao jedna od prvih igara nekadašnjeg Unreal Enginea 3, davno prije nego je isti postao najkorišteniji engine u eri Xboxa 360 i PlayStationa 3. Nakon što je serijal prešao u ruke Microsoftovog tima The Coalition, četvrti dio rađen je na Unreal Engineu 4, jednako kao i Gears 5 iz 2019. godine. Čini se kako je ekipa od tog pokretača uspjela izvući sve što se dalo izvući, s kulminacijom u ekspanziji Gears 5: Hivebusters, te sada prelazi na novu generaciju, odnosno Unreal Engine 5.

Iz Coalitiona su potvrdili kako za nekoliko idućih godina imaju više različitih projekata u planu i svi će ubuduće koristiti Unreal Engine 5. No, kako je prelazak na novi engine veliki pothvat, trebat će im više vremena za te projekte. Samim time, poručuju kako neće najavljivati nove igre u bližoj budućnosti, zvuči nam kao barem godinu-dvije.

Istovremeno je to svojevrsna potvrda da je Coalition završio s Xbox One konzolom. Unreal Engine 5 rađen je kao temeljac za konzole sljedeće generacije te za sada nijedna igra koja se razvija u tom pokretaču nije najavljena za stare konzole.

Komentari (3)

  • Akull

    11.05.2021 - 13:15

    Zaamislite da su napravili Mass effect remaster serijal u Unreal 5 engine-u

    • mazeo10

      @Akull, 11.05.2021 - 16:46

      to bi onda bio remake a ne remaster

  • kebbab

    12.05.2021 - 08:31

    Normalno, nece još Gears-ima popravljat grafiku

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?