HCL.HR

GeForce GTS 450 dostupna za predbilježbu

Freakytiki 08.09.2010.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Krenule su predbilježbe za misteriozne Geforce GTS 450 grafičke koje bi trebale ozbiljno zapapriti AMD-u u srednjem tržišnom segmentu.

Misteriozna Geforce GTS 450 grafička kartica iz nVidie nije više samo puka najava već je od sada dostupna i za predbilježbe u nekim Europskim trgovinama izvan Hrvatske. Sam izlazak kartice na tržište očekuje se negdje tokom sljedećega tjedna, i to po cijeni od oko 150$. Takt grafičkog procesora nove kartice postavljen je na 783MHz, a tu je i 1 GB GDDR 5 memorije na 3600MHz te 128 bitna sabirnica. Već prema ovim specifikacijama možemo reći kako nVidia očito ima konja za utrku u srednjem tržišnom segmentu u kojem trenutno dominira ATI, pardon… AMD.

Od ostalih specifikacija važno je spomenuti kako GTS 450 pokreće 40nm Fermi GF106 GPU sa 192 Stream procesora, dok shaderi rade na 1566MHz. Nova grafička donosi i podršku za 2-way SLI, CUDA, PhysX, DirectX 11 te OpenGL 4. Na poleđini kartice pronaći ćemo dva DVI i jedan mini HDMI izlaz, a kartica se napaja preko jednog 6-pin PCI-E konektora tako da nebi trebala trošiti puno električne energije. Živi bili pa testirali…

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?