HCL.HR

Godinama kasnije otkriveno je zašto igra 50 Cent: Blood On The Sand nije bila loša

Zoran Žalac 11.09.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Developer pucačine 50 Cent: Blood on the Sand otkrio je kako je ta igra godinu dana bila razvijana kao naslov Tom Clancy’s miljea.

Sjećate li se pucačine iz trećeg lica zvane 50 Cent: Blood on the Sand? Izašla je 2009. godine za tadašnje konzole PlayStation 3 i Xbox 360, te je nekim bizarnim čudom zapravo bila solidna igra. Nije bila spektakularna, ali je kroz recenzije uspjela dosegnuti respektabilni prosjek ocjena 72 na Metacriticu. Tome se definitivno nitko nije nadao jer je prethodna igra 50 Centa (Bulletproof) bila katastrofalno loša.

Danas se o 50 Centu više ne priča kao nekad pa je i sama igra zaboravljena. Međutim, portal NME nedavno je objavio članak u kojemu se doznala pomalo fascinantna povijest ove igre. Gotovo 12 godina kasnije, developer koji je radio na igri objasnio je da je 50 Cent: Blood on the Sand zapravo bio razvijan kao igra s oznakom Tom Clancy’s.

Ne bi to bio Tom Clancy’s 50 Cent – da se razumijemo, nego je igra dobrih godinu dana razvijana bez ikakve poveznice sa slavnim reperom. Developer je u tih godinu dana razvio i osnovu gameplaya i nekoliko levela, a onda im je izdavačka kuća Vivendi došla s naredbom da u projekt nekako moraju ubaciti 50 Centa jer je tvrtka imlaa pravo na korištenje njegovog imena i lika u igri. Preciznije rečeno, smatrali su da će zaraditi više novca ako imaju slavnu osobu u igri.

S obzirom na to da se igra na kraju nije dobro prodala i da je studio bio zatvoren svega godinu dana kasnije – odluka da se 50 Cent ubaci u igru nije baš pomogla. Možda da je baš bio Tom Clancy’s 50 Cent…

Označeno sa: ,

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?