HCL.HR

Google navodno želi dovesti igre na YouTube

Zoran Žalac 24.06.2023.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


Google Stadia je propala platforma, no čini se kako u Googleu nisu sasvim odustali od toga da integriraju videoigre u svoju YouTube platformu.

Uskoro bi YouTube mogao postati nova platforma za igranje videoigara. Mjesto na kojemu gledamo i slušamo videozapise raznih vrsta navodno bi trebalo dobiti svoju sekciju za igranje mobilnih naslova s Google Play trgovine.

Wall Street Journal izvještava kako Google interno testira inicijativu koju zovu Playables, a koja korisnicima YouTubea na mobilnim uređajima ili PC-ju omogućava brz pristup mobilnim igrama, bez instaliranja.

Za pretpostaviti je kako potencijalni igrači više vremena provode uz YouTube nego na Google Play trgovini aplikacija, što je prilika da se češće angažiraju za igranje, a samim time i za trošenje. Osim toga, ako prije igranja igara na YouTubeu ubace reklame jednako kao i prije / tijekom / nakon gledanja videa, i tu je prilika za dodatnu zaradu.

Ovo inače ne bi bilo prvi put da Google nastoji spojiti igranje s YouTube platformom. Još dok je na životu bila streaming platforma Google Stadia, ideja je bila da se igre mogu pokrenuti izravno kroz poveznice na YouTubeu. Međutim, to u konačnici nije zaživjelo onako kako je bilo zamišljeno, a Stadia je neslavno isključena početkom ove godine.

Komentari (6)

  • Dick Johnson

    24.06.2023 - 15:53

    Opet?

    • Antiesreg

      @Dick Johnson, 24.06.2023 - 18:37

      Zašto ne Apple je recimo imao konzolu prije Microsofta i neslavno je propala ; da su bili uporni i da je tada bio s njima Steve Jobs kojeg su stalno tjerali (ozkaz pa opet posao) sve bi bilo dosta drugačije a i jeste barem s 2007 godinom gdje su izdali iPhone kao pametni telefon u današnjem svijetu prepoznat kao i ostali modeli renomiranih proizvođača kao “igrače konzole brzine PC-a”.

  • Denny10

    25.06.2023 - 11:41

    Moj komentar na ovo je vrlo jasan.Staviti video igrice na ovu platformu je totalno besmisleno.Svaka aplikacija sluzi za nesto drugo i nijedna nije ista.Ko oce da gleda video snuimke neka gleda a ko hoce a igra igrice neka ih igra.

  • ReVamped

    25.06.2023 - 13:41

    A da naprave Gametube ili nešto i ne dosađuju mi sa njihovim novim sranjima i reklamama? To bi bilo nešto

  • Daky_13

    25.06.2023 - 14:42

    Svi bi da se obogate na gajming.Postao je glavni biznis.Samo nam je YouTube falio

  • moordrak

    25.06.2023 - 22:42

    Je je i JOŠ reklama molim vas, ali onako, agresivno, hard core!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?