HCL.HR

Grupa Embracer rješava se 38 igara u razvoju, budućnost Metro serijala je neizvjesna

Zoran Žalac 14.03.2024.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Tvrtka Embracer Group odlučila je prodati svoje vlasništvo nad tvrtkom Saber Interactive te im između ostaloga omogućiti da otkupe i vlasništvo nad serijalom igara Metro.

Četiri godine nakon što je grupacija Embracer preuzela vlasništvo nad tvrtkom Saber Interactive stiže vijest kako se ta tvrtka uspjela odcijepiti od Embracera. Preciznije rečeno, iz Saber Interactivea su odlučili platiti 247 milijuna američkih dolara za svoju neovisnost te će ubuduće poslovati kao samostalna tvrtka koja s Embracerom više nema nikakve veze.

Ovo je velika vijest jer Saber Interactive u svojim studijima diljem svijeta u razvoju trenutno imaju 38 igara. Znamo da rade na naslovima Wahammer 40K: Space Marine 2, Jurassic Park: Survival, Toxic Commando, rebootu Painkillera, adaptaciji filmskog serijala A Quiet Place te preradi Star Wars: KOTOR-a, između ostalih.

Prema trenutnom dogovoru, Saber sa sobom povlači sve svoje timove u Rusiji, kao i prava na većinu franšiza. Imat će vlasništvo nad 3D Realmsom, srpskim Mad Head Gamesom, New World Interactiveom i drugima.

U “paketu” nije studio 4A Games (tvorci Metro serijala), no Saber ih ima pravo otkupiti u narednim mjesecima ako to budu htjeli. Što se tiče Metro serijala, Embracer će zadržati vlasništvo nad njime neovisno kome studio 4A Games na kraju pripadne.

Moglo bi se tako dogoditi da se 4A Games odvoji od Metro serijala na kojemu rade već 15+ godina. U tom slučaju iz Embracera bi odlučivali žele li za buduće Metro igre nastaviti suradnju s 4A Gamesom (diktirajući im uvjete za to) ili ih prepustiti nekom drugom studiju.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • GTA222

    14.03.2024 - 10:24

    Opa ovo je velika vijest nadamo se dobrim igrama u budućnosti.

  • Dick Johnson

    14.03.2024 - 10:44

    Finog sranja napravil Embracer moram im priznat

  • Mrky

    14.03.2024 - 12:26

    Za grupu koja se zove “Embracer”, nisu baš dobro prihvatili igre.

    • IgorBiH

      @Mrky, 14.03.2024 - 21:52

      *Prigrlili

  • DjokaBA

    14.03.2024 - 15:19

    Cim vidim Embracer znam da je neko sranje

  • Demon90

    14.03.2024 - 16:04

    A dobro naslov je malo klickbait. Pogotovo kad znamo da je embracer pokupovao brdo toga po počeo zatvarati studije i prikazivati igre. Drago mi je da se saber iščupao iz njihovih kandži

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?