HCL.HR

U GTA: The Trilogy pronađeni tragovi kamere iz prvog lica

Zoran Žalac 22.11.2021.   •   1 komentara


U PC verziji Grand Theft Auto: The Trilogyja postoji naredba kojom se igre mogu prebaciti u perspektivu iz prvoga lica, namijenjenu VR izvedbi.

Iako je GTA: The Trilogy dodao ciljanje “kao u GTA 5”, remasteri starih GTA igara ne nude mogućnost igranja iz perspektive prvog lica, kako je to moguće u GTA 5 (PC, PS4 i XBO verzijama). Međutim, Ben Walker sa stranice RockstarINTEL pronašao je u PC verziji tragove opcije za igranje s kamerom iz prvog lica.

Ista u GTA remasterima nije službeno omogućena, ali se do nje može doći kroz debug naredbu Unreal enginea. Preciznije rečeno, nije to naredba za kameru iz prvog lica nego za VR mod – koji se izvodi iz prvog lica. Kako GTA: The Trilogy nema podršku za VR, očito je da se ovdje radi o nekoj nedovršenoj funkcionalnosti. No, zanimljivo je u svakom slučaju, koliko i nezgrapno.

GTA igre do sada nikada nisu dobile službenu VR komponentu. GTA 5 se može igrati u VR načinu na PC-u, ali neslužbenim putem, uz čitav niz kompromisa. Međutim, kako je nedavno otkriveno, GTA: San Andreas dobit će svoje VR izdanje ekskluzivno za Oculus uređaje uz pomoć Facebooka, pardon, Mete.

Starije GTA igre nikada nisu imale mogućnost igranja iz prvog lica, premda je isto tako postojalo nekoliko korisničkih modifikacija za tu namjenu.

Komentari (1)

  • Cone3006

    22.11.2021 - 16:57

    Kako bien rekao Vanimy 60e

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?