HCL.HR

Hakirani tvorci Stalkera 2, upozoravaju igrače da se paze spoilera

Filip Zorić 13.03.2023.   •   10 komentara


Tvorci Stalkera 2 su službeno potvrdili da su hakirani, a izgleda da bi hakeri mogli pustiti veliku količinu podataka iz igre u javnost.

GSC Game World, ukrajinski studio poznat po Stalker serijalu, potvrdio je da su hakirani. Preko Twittera su izjavili kako iza toga stoji hakerska grupa s ruske društvene mreže. Studio kaže kako ih ista grupa sada ucjenjuje zastrašuje ukradenim podacima.

Navodno ovo nije prvi put da ih je netko pokušao hakirati  – kažu kako su u zadnjih godinu dana konstantno pod hakerskim napadima.

Također su zamolili igrače da se suzdrže od gledanja i distribucije informacija o Stalker 2: Heart of Chernobyl – ako bude što procurilo u javnost. Navode kako zastarjeli materijali ili oni još uvijek u razvoju možda razvodne dojmove koje bi dobili u igri.

Inače, prije ovog su se na ruskoj društvenoj mreži VK.com pojavile objave s navodnim slikama razvoja iz Stalkera 2. Uz te objave se veže hakerska grupa iz Rusije zvana “Vestnik TSS”.

U istim objavama se navodi kako hakeri posjeduju 30 GB podataka iz nadolazećeg Stalker naslova. Grupa je uputila zahtjeve GSC Game Worldu te prijete da će – ukoliko se zahtjevi ne ispune do 15.3. – pustiti “desetke gigabajta” u javnost.

Hakeri traže od developera da “preispitaju svoj stav prema igračima iz Bjelorusije i Rusije” te da vrate rusku lokalizaciju u igru. Traže da se lokalizacija barem vrati u obliku dodatnog sadržaja – ako nije moguće da bude prisutna na datum izlaska.

Da podsjetimo, prošle godine su tvorci Stalkera 2 najavili kako igra neće imati rusku glasovnu glumu te da se igra neće prodavati u Rusiji.

Među zahtjevima je također taj da se na Discord server GCS Game Worlda vrati korisnik “NF Star”. U objavi se navodi kako je taj korisnik dobio ban “nizašto”.

Ova curenja bi mogla biti itekako ozbiljna, ako je vjerovati hakerima. Naime, u njihovoj objavi piše kako su među ukradenim podacima kompletna priča, razni konceptualni crteži, mape, detalje o cutscenama i ostalo.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • LegendaSvjetska

    13.03.2023 - 15:19

    Ovi rusi samo plakat znaju. “O ne igra se neće prodavati u Rusiji, idemo plakati.”

  • Mamba_

    13.03.2023 - 16:20

    “Discord server GCS Game Worlda vrati korisnik “NF Star”” ovaj lik bio kao trebao biti bitan? Realno i nisu neki zahtjevi ubaciti Ruski jezik i prodavati po ruskom tržištu(ma da vjerujem i da su htjeli prodavati na njemu blokirala bi ga Rusija). To je kad se politika umješa u gaming.

    • Bronson

      @Mamba_, 13.03.2023 - 18:05

      Politika se danas u sve umesala, nazalost..

    • LegendaSvjetska

      @Mamba_, 13.03.2023 - 18:38

      Zasto bi ubacili jezik i prodavali na trzistu nacije koja aktivno napada njihovu državu?

    • Indigo83

      @LegendaSvjetska, 15.03.2023 - 00:05

      rijetko glup komentar.je eto,svi ruski gameri aktivno tuku iz haubica po Bakhmutu.daj se prijavi na front i liši nas postojanja

    • LegendaSvjetska

      @Indigo83, 15.03.2023 - 13:28

      Kakvih sve budala ima ahahahahahahahahahaha

  • Stecajni_upravnik

    13.03.2023 - 17:29

    Istekla licenca za Kaspersky….

  • Metalni

    13.03.2023 - 17:55

    Hau-js-nou!

  • YoyoOyOy

    13.03.2023 - 18:55

    Hvala im što su mi TLOU2 pokazali prije igranja pa nisam ni kupio to smeće ali za krađu Stalkera bi ih poslao u zatvor.

  • mg

    14.03.2023 - 12:27

    SUBTITLES ONLY:

    https://www.stalker2.com/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?