HCL.HR

Harvestella je igra o životu na selu, gdje nema kruha bez motike

Zoran Žalac 28.06.2022.   •   2 komentara


Iz Square Enixa nam stiže nova simulacija života zvana Harvestella. Stavit će nas u šareni svijet gdje se bavimo poljoprivredom i uzgojem životinja, sve dok ne dođe do velikih klimatskih promjena.

Izdavačka kuća Square Enix baš se razmahala s najavama novih igara. Samo u zadnjih šest mjeseci najavili su Kingdom Hearts 4, Final Fantasy 7 Rebirth, Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion, Valkyrie Elysium i The DioField Chronicles. A u razvoju još imaju Final Fantasy 16, novi Star Ocean, Dragon Quest 12, Forspoken i prerade Front Missiona 1 i 2. Osim svega toga upravo su najavili potpuno novu igru zvanu Harvestella. 

Radi se tu o role-playing naslovu sa aspektima simulacije života i poljoprivrede. Igra će se odvijati u fantasy svijetu kojega čini nekoliko povezanih gradova i sela. Naš će se lik baviti ratarstvom i stočarstvom, tako da će uzgajati voće i povrće, brinuti se o domaćim životinjama i sl. I da, bit će okopavanja usjeva – bez toga ništa.

No, neće Harvestella biti obična farmerska igra jer na kraju svakog godišnjeg doba dolazi elementarna nepogoda zvana Quietus, od koje sve u propada, a društveni život stavlja se pod pauzu. Quietus svakog ciklusa traje sve dulje i dulje, pa je na nama da otkrijemo što ga uzrokuje te da zaustavimo tu nepogodu uz pomoć prijatelja koje steknemo na putu.

Naravno, kao i u drugim simulacijama života, ovdje će likovi biti otvoreni za flertanja i druženja u pauzama od kopanja. Dijalozi, nažalost, neće biti ozvučeni.

Harvestella je najavljena za PC i Nintendo Switch, a izlazi već ove godine – 4. 11. 

Komentari (2)

  • Researcher

    28.06.2022 - 18:17

    Igra dosta podsjeca na Rune Factory i izgleda odlicno

  • ILoveGaming

    29.06.2022 - 15:33

    Jako me podsjeća na Rune Factory kojeg sam se bogami naigrao na Nintendo DS emulatoru. Izgleda odlično i obavezno igram.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?