HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo Pikmin 3 (čitaj: tjeramo slatka bićenca da rade naše prljave poslove)

nebel 22.08.2013.   •   0 komentara


Istražujemo misteriozni planet koji neodoljivo podsjeća na Zemlju, lutamo tražeći hranu i koristimo tamošnje domorodačko stanovništvo kao robove. I sve je to nekako preslatko.

Dosta su dobre šanse da nemate pojma što je to Pikmin 3. Dapače, vjerojatno se čudite zašto tu pričam o nekakvoj trojci… zar je to nekakav serijal?!

O da, to je zapravo poprilično velik serijal koji dolazi iz genijalnog uma nikog drugog no “oca modernih videoigara” Shigerua Miyaomota, čovjeka koji je stvorio najprodavaniju franšizu videoigara ikada (Mario) i najprodavaniju pojedinačnu igru svih vremena (Wii Sports, ne šalim se). No njegovi Pikmini, koliko god preslatko genijalni bili, nikad nisu došli ni blizu razine popularnosti njegovih prijašnjih kreacija. Razloga za to je više, no među glavnima je činjenica da su Pikmin 1 i 2 izdani ekskluzivno za GameCube, neslavnu konzolu šeste generacije koje se danas rado sjetimo, ali koju tada nitko nije kupovao (pogotovo ne na našim prostorima). Ne čudim se stoga što ne znate za Pikmine, ali mislim da je krajnje vrijeme da se upoznate.

Pikmin 3 nedavno je izašao kao prvi nastavak serijala u HD-u, ekskluzivno za Nintendovu mladu next-gen konzolu Wii U. Riječ je o vrlo pristupačnoj kombinaciji strategije u realnom vremenu i akcijske igre s naglaskom na istraživanje. No takav opis zvuči malo prekomplicirano, najbolji dojam dobiti ćete kada vidite igru u akciji. Pogledajte stoga moj 17-minutni gameplay komentar video u kojem preživljavam jedan virtualni dan u prekrasnom svijetu Pikmina 3 i usput objašnjavam što se tamo zapravo događa (robovlasništvo, kažem vam).

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?