HCL.HR

Hellgate: London ustaje iz mrtvih kako bi došao na Steam

Pero Mlinar 26.10.2018.   •   2 komentara


Bio je najprije živ, onda i sam ostao mrtav poput likova u njemu, da bi bio ponovno oživljen samo u Aziji. No, sada će biti oživljen još jednom, izvan Azije.

Hellgate: London prije više od deset godina bio je ambiciozna PC ekskluziva bivših tvoraca Diabla. Igra se po izlasku nije proslavila i brzo je pala u zaborav, zbog čega su mnogi i počeli s onom mantrom o smrti PC gaminga. Studio zadužan za taj naslov bankrotirao je već 2008. godine, da bi prava na igru otkupio Hanbitsoft koji ju je iste godine ponudio besplatno igračima u Južnoj Koreji. Zatim je 2014. godine projektom Hellgate Global bilo planirano igru učiniti besplatnom za igranje diljem svijeta, no to je propalo prije nego što li je igra osvanula na Steamu.

Kako za poročne ipak nema spokoja, a podzemne stanice Hellgateovog Londona vrve demonima i sličnim gadarijama, jedanaest godina nakon izlaska Hellgate: London ipak će se vratiti u život, još jednom. To će izgledati tako da će 15. 11. na Steamu osvanuti verzija koja će osim originalne igre obuhvatiti i ekspanziju Hellgate: Tokyo, do sada ekskluzivnu za azijsko tržište. Ta verzija ipak neće sadržavati mrežnu igru koja je bila prisutna u originalu, nego će biti potpuno usmjerena igranju nasamo uz prikladne optimizacije.

Sama cijena zasad nije poznata. Iako je za pretpostaviti da će se raditi o besplatnom naslovu, pošto je kao takav Hellgate: London ponuđen u Aziji, ništa još po tom pitanju nije potvrđeno što se tiče Steam verzije. Mi se svakako nadamo da će to biti slučaj.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • tazmaniac

    26.10.2018 - 12:09

    Sjećam se prvih trailera za tu igru, brutala, čisti blizzardovski filmski traileri, a onda igru pokopaše bugovi. Nadam se da će u Steam verziji biti otklonjeni, pa da opet isprobamo tu igru, onako kako treba.

    • Saren

      @tazmaniac, 26.10.2018 - 12:35

      Ja nisam niti mogao odigrati takodjer radi bugova. Nadam se da ce ispravit te greske sad kad rade re-izdanje ponovo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?