HCL.HR

Hrvati pokrenuli liniju high-end gaming opreme koja može posramiti i neke razvikane proizvođače

sponzorirani članak 01.10.2018.


eSport Arena Gear prvi je hrvatski brand gaming opreme koji cilja zadovoljiti potrebe najzahtjevnijih gamera, ali po razumnim cijenama. Pogledajte kako izgledaju njihov miš, tipkovnica, podloga, slušalice i stolac za gaming.

Ekipa hardverskih i softverskih stručnjaka iza mnogima poznate eSport Arene, hrvatskog lanca gaming igraonica, 16. listopada lansirati će svoj brend gaming opreme eSport Arena Gear. Bit će to prva hrvatska robna marka opreme za gaming koja s punim pravom ulazi u high-end vode, koristeći visokokvalitetne komponente kao i provjeren ergonomski dizajn.

Prvi proizvodi uključuju gaming stolac Master Seat, gaming miš No Scope Master, podlogu za miš nazvanu Skill Mat, Opto-mehaničku gaming tipkovnicu Penta Keys i gaming slušalice Headshot Melody. Pri konstrukciji i dizajnu svakog od ovih proizvoda ekipa iz eSport Arene koristila je najbolje materijale u cjenovnom rangu, u što smo se i sami uvjerili prošli tjedan kada smo imali priliku nakratko isprobati cijelu liniju proizvoda.

Sve proizvode već je sada moguće prednaručiti po nižoj “early bird” cijeni putem webshopa eSport Arene, gdje se ujedno možete i pobliže upoznati s detaljnim specifikacijama svakog proizvoda.

Mi ćemo se potruditi pokazati vam pobliže neke od ovih proizvoda u budućim unboxing videima, no specifikacije govore dovoljno same za sebe.

No Scope Master miš za svega 319kn (cijena za prednarudžbu do 15.10) sadrži legendarni PixArt PWM 3360 senzor (12.000 DPI, 300in/s, 50g) u kombinaciji s japanskim Omron plavim 50M tipkama. Komponente su to za koje nerijetko morate platiti znatno višu cijenu kod nešto razvikanijih brandova. Miš također sadrži puno RGB osvjetljenje koje je između ostalog potpuno moguće prilagoditi željama korisnika putem eSport Arena Gear softvera. Osim toga, mnogo pažnje je posvećeno ergonomiji miša:

Prilikom izrade vodili smo se idejom da udobnost korištenja i funkcionalnost moraju biti ispred vizualne atraktivnosti. No-Scope Master je lakši od prosječnog miša i teži točno 115 grama, što igraču omogućava brže i precizije pomicanje. Dimenzije su mu 130×73×43mm. Odabrani su idealni materijali – teflonske podloške za neometano klizanje po podlozi, visoko-kvalitetni ABS presvučen premazom koji daje tvrdoću i dugotrajnost mišu i silikonske bočne strane za savršeno prijanjanje prstima. I kotačić je na razini – silikonski materijal u kombinaciji s aluminijskom mehanizmom daje iznimnu preciznost, ali i lakoću okretanja i pritiskanja.

Ovaj miš idealno bi bilo kombinirati s eSport Arena Skill Mat podlogom koja je poprilično velika (950×350 mm) i zamišljena je da služi kao podloga za miš i tipkovnicu. Izrađena od gusto šivene tkanine s uljnim premazom, gumene podloge debljine 3 milimetra i šivanih rubova. Osim što oplemenjuje tekstilnu podlogu, uljni premaz pruža i vodootpornost.

Penta Keys tipkovnica posebna je po svojim opto-mehaničkim prekidačima. To znači da se ne radi o tipičnoj mehaničkoj tipkovnici, već o jednoj novoj generacija mehaničkih prekidača koji ne koriste metalni kontakt već laser za detekciju pritiska tipke. Da citiramo riječi eSport Arena ekipe:

S ovakvim prekidačima se dobiva gotovo trenutačan odziv, visoka preciznost i nemjerljivo bolji osjećaj tipkanja. Prekidačima je potrebno 45g za aktivaciju uz 1,50 mm dug put te trajanje od nevjerojatnih 100 milijuna pritisaka. Uz to, prekidači se vraćaju natrag mnogo brže nego kod klasničnih mehaničkih tipkovnica i tako omogućuju brže ponovno pritiskanje. Osjećaj pritiska tipaka je lagan, taktilan i nevjerojatno brz.

Gornji dio tipkovnice napravljen je od aluminija, podnožje od kvalitetnog ABS-a, a tu je i pleteni USB kabel za spajanje na računalo. Penta Keys također omogućava istovremeno pritiskanje i registraciju neograničenog broja tipki te 1000 Hz polling rate koji garantira odziv od samo 1 ms i slanje informacija računalu 1.000 puta u jednoj sekundi.

Headshot Melody kao što naziv sugerira dizajnirane su da savršeno odsviraju svaki headshot koji uspješno pogodite. Obećavaju kristalno čist zvuk uz masivne 53mm zvučnike od neodimijskih magneta te vlastitu zvučni karticu koja ih aktivno regulira za što bolji gaming doživljaj. Da bi to iskustvo bilo što ugodnije i što bolje izolirano od vanjske buke, brinu se veliki i mekani izolacijski jastučići obloženi kožom.

Zvučnici su na bačvastim ležajevima što omogućuje savršeno okomito prijanjanje na glavu. Tako se disperzira pritisak i omogućava dugotrajno nošenje bez opterećenja.

Ove slušalice također sadrže podesivo RGB osvjetljenje, a sposobne su i za softversku projekciju 7.1 zvuka, sve uz eSport Arena Gear software koji vašu konfiguraciju sprema u cloud i automatski je sinkronizira s vašim eSport Arena računom.

Tu je još i gaming stolac Master Seat za koji eSport Arena ekipa tvrdi da je dizajniran po uzoru na automobilska sjedala. Zbog toga je Master Seat presvučen kožom koja se može naći u automobilima visoke klase, a ispod nje se nalazi duboki sloj hladno lijevane spužve.

Pažljivo smo optimizirali čeličnu konstrukciju da dobijemo jednoličan raspored težina i osiguramo potrebne potpore leđima da dugo sjedenje ne bi postalo zamorno i štetno za zdravlje.

Svi navedeni eSport Arena proizvodi dolaze uz globalno jamstvo od 24 mjeseca, uz osiguran servis i podršku do kraja 2023. godine. Za mnogo više detalja o svakom proizvodu posjetite shop.esportarena.xyz gdje ujedno možete i prednaručiti sve navedene proizvode po promotivnoj cijeni do 15.10..

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?