HCL.HR

Hrvatska puzzle igra prodala se u više od milijun primjeraka

Zoran Žalac 02.05.2022.   •   5 komentara


Samoborski Pine Studio obavijestio nas je kako je njihov hit Escape Simulator došao do čak milijun igrača, što je veliki uspjeh za jednu puzzle igru i PC ekskluzivu.

Još jedna igra hrvatske produkcije uspjela se upisati u klub “milijunaša”. Samoborski Pine Studio objavio je kako je njihov prošlogodišnji hit Escape Simulator do sada prodan u više od milijun primjeraka. Dodaju kako se tom uspjehu nisu nadali i da su nevjerojatno zahvalni svakom igraču koji je kupio igru.

Ovaj uspjeh nije impresivan samo iz perspektive domaće produkcije. Escape Simulator je puzzle tip igre, a takve se igre u pravilu ne prodaju koliko i akcijski naslovi. Uz to, Escape Simulator je za sada dostupan samo na jednoj platformi – PC-ju (uz verzije za Linux i Mac), čime je milijun prodanih primjeraka impresivan rezultat kakav velika većina igara može samo sanjati.

Za one koji nisu upoznati s igrom: Escape Simulator je avantura iz prvog lica u kojoj igrač rješava interaktivne zagonetke kako bi izašao iz prostorija prije nego mu vrijeme za to istekne. Igra donosi dvadesetak tematskih soba koje se mogu rješavati i u društvu drugih igrača. Popularan je i alat za izradu vlastitih soba sa zagonetkama, koje se mogu podijeliti sa zajednicom igrača.

Za proslavu ovog postignuća Escape Simulatora, samoborski je studio pripremio je novo ažuriranje zvano Cats In Time. Besplatni dodatak igrače stavlja u još jednu sobu sa zagonetkama koje se referiraju na prijašnju igru Pine Studia. Osim toga, pripremljen je popust od 20% za sve zainteresirane igrače koji još nisu nabavili igru.

Komentari (5)

  • ajdin_sa

    02.05.2022 - 16:42

    Bravo za ekipu ! Ko god sa ovih prostora uspije treba da bude podržan od sviju nas!

  • PppPP

    02.05.2022 - 17:05

    po onom malo što je fićo odigrao na kanalu, čini se odličan posao

  • Stecajni_upravnik

    02.05.2022 - 18:57

    Bravo!!!

  • Wik7im

    02.05.2022 - 19:09

    Najs

  • Artyom

    03.05.2022 - 15:50

    Zasluženo. Igra je je jedna od najboljih ikad u svom escape room žanru!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?