HCL.HR

Hvala nebesima, Nintendo neće zaključavati igre na Switch konzolama

Zoran Žalac 18.02.2017.   •   6 komentara


Stigao je prvi znak da je Nintendo poslušao fanove te da je sa Switchem vezao digitalne igre za korisnički račun, a ne samu konzolu.

switch-zelda-superbowl

Nintendo je u prošlosti imao dosta blesav stav oko digitalno kupljenog sadržaja i vezivanja istoga za konzolu. Primjerice, sav digitalni sadržaj koji ste kupili na Wii U konzoli – igre, dodatke i sl. – bio je automatski vezan za jedan primjerak konzole, što znači da je mogao lako nestati ako se toj konzoli nešto dogodi.

Sadržaj je bilo moguće prebaciti na drugu konzolu, ali pod uvjetom da su obje u funkcionalnom stanju – ako je druga pokvarena, mogli ste se pozdraviti s igrama koje ste kupili preko interneta, što je suludo jer je riječ o digitalnim sadržajima koje biste trebali moći preuzeti koliko god puta to zatrebate i poželite.

Na svu sreću, Nintendo se opametio sa Switch konzolom te će ubuduće sve digitalne sadržaje vezati uz korisnički račun, a ne uz konzolu. Potvrđeno je to u prvom unboxingu Switch konzole koja je zabunom poslana jednom kupcu. Nintendu sada ostaje samo još da se udostoji srediti pitanje Virtual Console igara koje iz nekog razloga uvijek moramo iznova kupovati na svakoj novoj platformi, premda se radi o istim igrama i istom principu njihovog izvođenja.

Za sada pak nije potvrđeno da ćemo digitalnu kolekciju Virtual Console naslova s prethodnih Nintendovih konzola moći besplatno prebaciti na Switch, ali s obzirom da takvo što nismo dobili ni od Sonyja i Microsofta, teško je očekivati drugačije u ovom slučaju. Ipak, situacija oko svega toga trebala bi se razbistriti već početkom idućeg mjeseca kada Switch kreće u prodaju.

Komentari (6)

  • RapthorPechina

    18.02.2017 - 13:01

    Bravo oni ! Reklamiraju te neke značajke i feature na konzoli kao da su oni to izmislili , a sve je to u gamingu podulji niz godina!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?