HCL.HR

Internetom se širi suluda glasina o otkazanoj Half-Life igri

Zoran Žalac 16.03.2019.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Prema friškoj glasini, Valve je sve do nedavno radio na strateškoj igri u univerzumu Half-Lifea – i to za Switch konzolu.

Ima li išta bolje od sočne, bedaste glasine o novoj Half-Life igri? Naravno da nema, to je retoričko pitanje. A upravo jednu takvu glasinu širi YouTuber Tyler McVicker. Prema nepotvrđenim informacijama do kojih je on došao iz svojih izvora, Valve je od sredine 2016. navodno radio na strateškoj igri zvanoj Half-Life: Tactics, spin-off naslovu koji bi proširio priču glavnog serijala.

Taj dio glasine nije novi jer se o tome već šuškalo. Bila je to navodno igra u Unity pokretaču, jedno vrijeme je bila RTS pa je postala TBS i u konačnici nije materijalizirana izvan faze prototipa. Međutim, interesantni dio glasine je taj da je Half-Life: Tactics navodno treba biti ekskluzivan za Nintendo Switch konzolu. Ili tako barem tvrdi McVicker.

Po njegovim saznanjima, Nintendo je bio iznimno zainteresiran za Half-Life te je ponudio ogromnu sumu novca za igru koja bi bila Switch ekskluziva. Nema dokaza za to i s obzirom da je igra na kraju otkazana vjerojatno nikada nećemo doznati punu istinu. Međutim, čini se prilično nemogućim da bi Valve pristao na bilo kakvu ekskluzivnost.

Ono što jest moguće je da je strateška igra u svijetu Half-Lifea doista bila u razvoju. Valve nije prvi koji je došao na tu ideju – modifikacija zvana Lambda Wars praktički je istu stvar predstavila još 2014. godine. S druge strane, iz Valvea su nekoliko puta naglasili kako su zainteresirani za istraživanje novih formata u postojećim univerzumima, pa čak i puštanje drugima da stvaraju igre u njihovim univerzumima (tipa Bridge Constructor: Portal).

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • DjokaBA

    16.03.2019 - 15:52

    Ovo bi bilo vece BUUUUU, od one najave Diabla za telefone.

  • vragec25cro

    16.03.2019 - 17:35

    Mislim da je Half Life bolje da ostane tu gdje jeste i da je legendaran nego da izade nastavk i vise njih i upropasti sve.Kao dosta serijala

  • m@rko

    16.03.2019 - 20:31

    Upravo to. I to jos na switch konzoli koju uglavnom igra mlađa publika.

  • Momentum

    17.03.2019 - 23:44

    Recimo kada bi i izasao HL 3 za PC i konzole,nebi ni blizu bio popularan kao kec i dvojka.Pored ovoliko danasnjih dobrih igrica nebi bas konkuriro,pogotovo pored ovih BR igara sto su jako popularne u posljednje vrijeme.Bio bi popularan medju starijim igracima,(nostalgicarima), igrala bi je manjina,ljudi koji su odrasli uz HL serijal,cisto sumnjam da bi postala popularna mladem narastaju.Zato mislim sve ovo vrijeme da Valve ne razmislja o tom potezu,mislim da ce oni napravit kad tad HL3 samo kada se smiri ovo sa BR modovima,jos sad BR izasao za BFV.Volio bi u skorije vrijeme da naprave HL3 al ne nadam se mnogo.

  • SanKa

    18.03.2019 - 09:42

    omg who cares

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?