HCL.HR

Iz Devolver Digitala opet su najavili predivno čudne i originalne igre

Zoran Žalac 13.06.2021.   •   1 komentara


Izdavačka kuća Devolver Digital ponovno je prezentirala uvjerljivo najčudniju postavu novih igara koje jednostavno morate vidjeti.

Tvrtka Devolver Digital godinama je već najveći čudak E3 sajma čak i kad službeno nisu dio programa. Jedne su godine čak pokušali održati svoj sajam na parkiralištu preko puta konvencijskog centra u kojemu se održavao E3, pa im to nije pošlo za rukom. No, ljudi vole čudne stvari i Devolver ih rado dostavlja.

Ove godine nisu imali nikakve egzibicije uživo, ali su zato pripremili postavu novih igara koje su neočekivane i neobične, a upravo ih zato morate vidjeti.

Wizard with a Gun

Wizard with a Gun je kooperativna igra preživljavanja u magičnom svijetu. Svojom izometrijskom 2D izvedbom podsjetit će vas na Don’t Starve, ali gameplayem je zapravo bliža nekadašnjom Magicki. Moći će ju istovremeno igrati do četvero igrača u online multiplayeru te će se magije njihovih čarobnjaka kombinirati kako bi imale što bolji učinak.

Igra će imati nasumično stvarane svjetove s pustinjama, močvarama i prerijama gdje ćemo moći graditi svoje tornjeve. Igrat ćemo ju nekad tijekom 2022. godine na PC-u i Nintendo Switch konzolama-

Death’s Door

Još jedna izometrijska poslastica. U Death’s Dooru igramo u ulozi gavrana Crowa koji skuplja duše mrtvih. Crow se nađe u problemima nakon što mu netko ukrade tuđu dušu koju je trebao pokupiti, a potraga za njom odvodi ga u svijet bez smrti, gdje su bića nastavila živjeti nakon što im je istekao rok trajanja pa su zato postala pohlepna i zla.

Death’s Door trebao bi biti igra tmurnih tema, ali crnohumornog tona. Bit će to jedna od onih igara u kojoj se greške u borbi kažnjavaju pa neće biti sramota da protivnike tučete kišobranom. Izlazak igre je jako blizu, stiže već 20. 7. ove godine za PC te Xbox konzole.

Inscryption

Ako ste igrali indie hit Pony Island onda znate da od developera Daniela Mullinsa možete očekivati lude ideje. Inscryption je jedna takva, a radi se o mračnoj kartaškoj igri u kojoj skupljamo karte životinja i žrtvujemo ih kako bismo preživjeli izvan kartaške igre u kojoj sudjelujemo. U glavnoj ulozi zapravo je lik koji je po svemu sudeći zatočen u misterioznoj kolibi i korak po korak otkriva kako je ondje završio.

Inscryption je najavljen za PC, a trebali bismo ga igrati nekad u 2021. godini.

Phantom Abyss

Phantom Abyss je igra “utrkivanja” iz prvoga lica u kojemu se igrači natječu u tome tko će uspješno izbjeći sve zamke hrama i osvojiti njegovo blago. Posebnost je u tome što je svaki hram jedinstven utoliko što ga možete posjetiti samo jednom. Ako ga uspijete završiti, vi ćete biti jedini osvajač i on nestaje iz ponude drugim igračima. No, ako ne uspijete u prelasku, postat ćete dio fantoma, odnosno duhovnih snimki koje drugim igračima služe kako bi im pokazali gdje ste vi pogriješili.

Phantom Abyss trenutno je najavljen za PC platformu, a na Steamu će se kroz early access fazu moći zaigrati od 22. ovog mjeseca.

Trek to Yomi

Priprema se Devolver Digital i za takozvani “next-gen”, a prva igra koju rade za PC i aktualne konzole bit će Trek to Yomi. Samurajska je to igra dvodimenzionalne izvedbe u kojoj pratimo mladog samuraja na misiji iskupljenja i suočavanja s posljedicama neuspjeha. Stilski i vizualno igra izgleda jako atraktivno te kroz crno-bijeli prikaz odaje počast klasičnim filmskim ostvarenjima na temu samuraja.

Trek to Yomi trebali bismo igrati tijekom 2022. godine.

Demon Throttle

Demon Throttle vjerojatno ima najbizarniji zaplet od svih Devolverovih igara. Jednom je revolverašu demon zaveo ženu i spavao s njom, pa on svoju osvetu mora tražiti probijajući se kroz četiri demonova generala… u pratnji vampirske pomoćnice, jer igra podržava i lokalni co-op za dvoje igrača.

Demon Throttle bit će ekskluziva za Switch i ono što je nesvakidašnje, moći će se kupiti jedino u fizičkom izdanju na disku – neće biti digitalnog izdanja na eShopu.

Devolver Tumble Time

Devolver Tumble Time bit će igra za mobitele za koju Devolver obećava “elegantnu monetizaciju i stratešku integraciju svojih brendova”. U prijevodu, bit će to besplatna igra puzzle žanra, bazirana na fizici, a u njoj će se pojavljivati likovi iz raznih drugih igara Devolver Digitala.

Trailer za igru je slika i prilika svega što Devolver Digital predstavlja i takvu si razinu humora na vlastiti račun ne može priuštiti baš svaka kompanija.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • TheCaptainCrash

    13.06.2021 - 21:08

    nisam nista manje ocekivao od devolvera, svaka cast!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?