HCL.HR

Izašla je digitalna adaptacija tabletop igre Gloomhaven

Stjepan Fikter 21.10.2021.   •   2 komentara


Nakon perioda provedenog u early accessu, Gloomhaven je sada dostupan u 1.0 verziji te je spreman pokazati kako je prošla digitalna adaptacija tabletop igre.

Gloomhaven je jedna od najbolje prihvaćenih tabletop igara, a sada se može zaigrati i u digitalnoj verziji. Istina, moglo se i ranije u Early Access programu, no od danas je igra dostupna u verziji 1.0. Ako niste upoznati s materijalom o kojem čitate, dovoljno je za reći kako je ovo kombinacija taktičkog RPG-a i putovanja po tamnicama.

Ova avantura može se doživjeti samostalno ili kooperativno za do četvero igrača, a na raspolaganju ima 17 unikatnih likova i po riječima developera preko 1000 različitih vještina. Plaćenike koje kontroliramo prije ulaska u tamnice moramo opskrbiti setom karata kako bi mogli sudjelovati u borbama na poteze. Isto tako, karte su oskudan i presudan resurs pa se mora pažljivo razmišljati kako ih koristiti.

Kampanja koja je dostupna u igri sastoji se od 95 misija, a naši odabiri tijekom rješavanja zadataka imat će različite posljedice. Uz to, dostupno je i preko 160 dodatnih misija koje su napravili igrači tijekom razvoja u Early Access programu pa sadržaja neće nedostajati.

Komentari (2)

  • DjokaBA

    21.10.2021 - 15:44

    Nisam znao za ovo covecee. Mada steta je Gloomhaven ovako igrati, umesto sa prijateljima celu noc tokom neke zimske noci. Ako neko zeli da proba tabletop verziju nece zazaliti jer je verovatno jedna od najboljih igara ikada, ali i dosta teska. Mada jednom kad se skapira, onda je ludilo. Za pocetnike bolje da se krene sa Gloomhaven Jaws of Lion, koji jeste noviji ali je takoreci prequel i neke mehanike su jednostavnije, a sustina je tu. Takodje u Jaws of Lion je tutorial perfektan, tako da se brzo savlada. I da, najbolje je kad se igra u cetiri igraca.

    • Vikoplayz

      @DjokaBA, 21.10.2021 - 23:40

      Za mene je Gloomhaven najbolja tabletop igra svih vremena. Veselim se zaigrati digitalnu verziju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?