HCL.HR

Izgleda da je i Ubisoft otkazao naslov svemirske tematike

Filip Zorić 17.01.2019.   •   15 komentara   •   Industrija videoigara


U Watch Dogsu 2 smo mogli vidjeti trailer za igru zvanu Pioneer, ali izgleda da se Ubisoft pobrinuo da taj projekt više ne postoji.

Možda niste znali za ovo, ali se u Watch Dogsu 2 krije jedna posebna tajna. Naime, u tom naslovu igrači mogu provaliti u ured Ubisoft San Francisca i baciti pogled na trailer za znanstveno fantastičnu igru Pioneer. Kasnije se otkrilo kako je to bio stvaran projekt u redovima Ubisofta. Međutim, izgleda da igra neće vidjeti svjetlo dana – sluti se da je otkazana.

Alex Hutchinson, bivši zaposlenik Ubisofta, je na Twitteru objavio sljedeće:

Jedan ga je korisnik Twittera upitao je li ovo znači da je igra sigurno mrtva, na što je on odgovorio tužnim emojijima. Sve ovo upućuje na to da je rad na Pioneeru otkazan. Ubisoft još nije dao komentar, tako da imajte na umu da ništa od ovog nije službeno. Na kraju možemo zaključiti kako igre smještene u svemiru nose lošu sreću – Pioneer je u društvu nedavno otkazane Star Wars igre.

Komentari (15)

  • MoGaming

    17.01.2019 - 11:32

    Ma ovo nije ni loša vijest,ovih svemirskih igara ima previše a svaka izgleda isto.

    • bozicni_zeko

      @MoGaming, 17.01.2019 - 12:39

      Kaj previše? Elite Dangerous, Eve i NMS su jedine koje valjaju. S time da je NMS ipak neozbiljna igra. Dobra ali ja više volim simove. SC alfa je prikaz što nas čeka u vjerojatno nekom novom Eliteu ako ga bude za koju godinu. Nešto sasvim drugo je to da ne bi želio da Ubi napravi lošu svemirsku igru a bolje od lošeg oni ne bi napravili. Pametna im je odluka otkaz igre.

    • MoGaming

      @bozicni_zeko, 17.01.2019 - 15:04

      Ti očito slabo pratiš sve nove igre.Ja sam mislio i na manje kompanije ne samo na velike igrače,također mislim na sve žanrove svemirske tematike jer se ovdje i ne zna kakva bi igra trebala bit. Nemam ništa protiv svemirske tematike ali svi misle prodat jeftino smeće od igre u kojoj samo letaš i pucaš.

    • SanKa

      @MoGaming, 17.01.2019 - 15:20

      previše ? upravo suprotno. nema niti jedan AAA naslov smješten u svemir

    • bozicni_zeko

      @SanKa, 17.01.2019 - 18:48

      Da

    • bozicni_zeko

      @SanKa, 17.01.2019 - 19:38

      Realno, svemirske igre su ogroman zalogaj. I ne mislim kao kolega MoGaming sve svemirske igre nego to o čemu govoriš. StarCitizen je najveći projekt ikad. To vjerojatno niti Rockstar ne bi uspio napraviti na razini kakvu sanjaju developeri SCa. Ne znači da im tražim izliku, samo velim. Elite već ima šanse biti na toj razini. Ne Dangerous ali ako rade idući mojeg sanjam makar nema govora da se radi na njemu. To je nešto najbliže pravom space simu kojeg sanjam. To što ima u toj igri je taman kako treba biti. Sve, da ne nabrajam. Ono što fali je to što SC želi imati- proceduralno generirane planete sa životom NoMansSkya. Takvu igru čekam od malena i čekat ću koliko treba.

    • marko1106

      @bozicni_zeko, 17.01.2019 - 20:45

      Sto ne znaci da ces docekati. 🙁

    • bozicni_zeko

      @marko1106, 17.01.2019 - 21:07

      Dvije su opcije- ili je Einstein u pravu pa ćemo se vratiti u vrijeme neandertalaca ili ću dočekati. U svakom slučaju dobro je

    • bozicni_zeko

      @marko1106, 18.01.2019 - 08:01

      Ma vjerujem da hoću. Elite Dangerous sa Horizon ekspanzijom je na najboljem putu. SC je trebao imati drugačiji model, trebali su napraviti bazu igre pa dodavati stvari a ne raditi milijun stvari odjednom a ništa do kraja. Makar sam i u toj alfi uživao jer stvarno pokazuje kakav potencijal za igrače poput mene ima takva igra. Igrače koji su spremni kupiti novi PC za pošteni svemirski AAA sim.

    • MoGaming

      @bozicni_zeko, 17.01.2019 - 22:36

      Vi gledate samo jedan žanr igre i zato govorite da ih je malo. To što vi želite će te teško dobit jer nitko nema ideju kako napravit takvu igru a da nije prazna i dosadna nakon kratkog vremena. Po meni igre smještene u svemiru su jedino dobre strategije. Igra kao sins of solar empire je dobra ali su nju bas sto puta iskopirali i zato govorim da ih ima previse.

    • marko1106

      @MoGaming, 18.01.2019 - 07:42

      Meni nikad dosta svemirski igara. Ali slazem se sa tobom takvu igru je tesko napraviti. Ali ja bi bio sretan i sa novim Freelancerom.

    • bozicni_zeko

      @MoGaming, 18.01.2019 - 07:59

      Ok, u pravu si- djelomično. Svemirske igre mogu biti RPGovi, simulacije, arkade, 4x i ostale strategije, survivali, svemirske bitke i svašta. Mene je kratki triler naveo da bi igra trebala biti nešto nalik NMSu. Sam naziv Pioneer je eksploracijskog prizvuka. To nije 4x niti strategija nego istraživanje planeta i/ili svemira i potencijalno survival kao NMS sa manje važnim borbama. A takvih igara nema dosta. Svemirske igre, usput, nisu žanar. Imaš svemirske igre određenog žanra i ja ih ne mogu kao ti staviti u isti koš. Kako usporediti SOtSE sa SCom ili ED:H ili ogameom ili bridge crewom ili andromedom? Totalno drugačiji žanrovi. Možda nisam u pravu, makar vjerojatno jesam, da su radili igru tipa NMS i ubrzo shvatili da nisu sposobni jer tu treba puno uložiti u nešto što, budimo iskreni, nije mainstream i ima specijalnu publiku. Osim ako bi bilo zaglupljeno ko NMS (a to govorim sa ljubavlju prema toj igri) mogli bi zaraditi uloženo. Jer kao što ti nazivaš svemirske igre pod isto tako je FarCry isto ko GTA i COD i Fifa i total warsve druge zemaljske igre, što je malo ono…netočno. Ne pišem ovo da pametujem ili da se svađam, samo želim reći da makar te shvaćam nije to to.

    • MoGaming

      @bozicni_zeko, 18.01.2019 - 18:19

      Svemirske igre kad kazem mislim na tematiku na ne zanr,u to svrstavam sve igre koje se odvijaju u svemiru.Slazem se sa predpostavkom da bi igra sigurno bila tipa NMS.

    • bozicni_zeko

      @MoGaming, 18.01.2019 - 20:12

      Shvatio sam, nekako…

  • Dajsikeks

    17.01.2019 - 14:30

    Dobro bar imaju jednu svemirsku igru, Starlink

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?