HCL.HR

U Japanu se radi sitni PlayStation koji ne pokreće igre

Zoran Žalac 30.09.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Proizvođač igračaka Bandai iduće će godine lansirati nekoliko minijaturnih modela starih konzola, a među njima i prvi PlayStation.

Originalni PlayStation prvo je dobio svoje manje izdanje u PS One konzoli, pa se prošle godine još više smanjio uz PlayStation Classic. Iduće godine postat će još manji, ali u tom minijaturnom izdanju neće pokretati igre. Naime, proizvođač igračaka Bandai radi na liniji starih konzola u omjeru 2:5 te će ih na japansko tržište lansirati početkom 2020.

Ovo samo po sebi ne bi bilo interesantno da se radi samo o običnoj plastičnoj kutijici s kontrolerom. Međutim, ova “igračka” dizajnirana je slojevito te računa da će ju korisnik rastaviti na dijelove. Kad se rastavi, ovaj mali PlayStation pokazuje jednostavniju verziju svoje unutrašnjosti, ali i dalje vrlo autentičan prikaz kako je Sonyjeva konzola složena, zajedno s kontrolerom.

Osim PlayStationa, Bandai će istu stvar napraviti i za Sega Saturn konzolu. Nijedna od tih igračaka vjerojatno neće doći do nas, ali tko zna, možda netko od vas u Japanu ima strica zvanog Kamata pa preko njega kupi ovakvo što… i onda za jedno pet godina u kućište te male konzole postavi neki Raspberry Pi 10 i pokrene stvarne igre… Sve je moguće.

Komentari (2)

  • GAMEmaher

    30.09.2019 - 14:06

    Na što oni resurse gube… bolje da naprave Ps Vitu 2 koja bi konkurirala switchu!

  • Jurex

    30.09.2019 - 14:58

    čuvajte okoliš ljudi, čisto nepotrebno.
    koga zanima kako radi i kako je složena uzet će u pravom omjeru i rastavit.
    makar me više zanima kako je sklepan ps4 pro i to new age a ne nekaj staro 20 godina.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?