HCL.HR

Je li Valve odista radio na kooperativnoj fantaziji za četiri igrača?

Petra Rukav 25.09.2017.   •   8 komentara


Bivši umjetnik Valvea objavio je konceptualne crteže za neimenovanu fantasy avanturu, a mi se pitamo radi li se tu zapravo o otkazanom kooperativnom naslovu.

valve fantazija vijest

Prošloga mjeseca Valve je najavio novu igru koju bismo trebali zaigrati tijekom 2018. godine, a čini se da u isto vrijeme radi na pravljenju jednog te otkazivanju drugog naslova. Naime, bivši umjetnik Valvea na svojoj osobnoj web stranici objavio je nekoliko konceptualnih crteža koji pružaju intrigantan pogled na jedan od mnogih naslova koji neće ugledati svjetlo dana.

Naime, online portfelj Drewa Wolfa sadrži razne crteže napravljene za Dotu 2, The Lab i druge projekte Valvea, ali i mnoštvo skica za neimenovanu igru fantasy tematike. U kratkom opisu igre stoji da je to trebala biti kooperativna avantura za četiri igrača s velikim fokusom na priču.

valve fantazija vijest2

„Rad na ovim likovima započeo je s mnoštvom labavih skica. Cilj je bio predstaviti što više mogućih skupina od četiri avanturista kako bi se stvorile raznolike figure arhetipskih likova. Nakon razgovora i povratnih informacija skupinu je činilo deset likova. Oni bi postali protagonisti projekta“, napisao je Wolf. Svaki lik dobio je vlastitu skicu, a „svaka skica predstavljala bi jedan dio svijeta iz kojeg lik potječe, kao i nagovještaj o tome tko su oni i što rade“.

Doduše, nigdje izričito ne piše da je ovo bio jedan od projekata Valvea, no pošto je Wolf posljednjih devet godina proveo tamo te nije poznato da je radio negdje drugdje nije teško izvući takav zaključak. Istina je da na njegovoj web stranici piše da je on „iskusan neovisan umjetnik/dizajner“, međutim, njegov profil na LinkedInu i dalje navodi da je zaposlenik tvorca Steama.

Mi smo vam, nažalost, prenijeli samo dva nama najdraža crteža, no želite li vidjeti više kontekstualnih skica za ovaj naslov samo kliknite ovdje i ostalo je magija.

Komentari (8)

  • Reponja123

    25.09.2017 - 22:09

    Ovo je bolje od Arifacta. Šteta šta niš od ovoga

    • Mirek

      @Reponja123, 26.09.2017 - 00:12

      Niti smo imali prilike vidjeti gameplay Artifacta, niti ove (mene vuče na Diablo) Hack ‘N’ Slash/Avanture tako da ti zaključak ne stoji.

    • Mirek

      @Reponja123, 26.09.2017 - 00:20

      I ajde da prestane to pljuvanje po Artifactu, kužim ja da je sve to zbog HL3 i da nitko ne želi novi Card Game, ali ako vam se nešto ne igra, nitko vas ne tjera. Isto se dogodilo CoD IW-u, svi su ga pljuvali, 90% komentatora ga nije odigralo, a igra uopće nije loša. Isto se događa PUBG-u, igra je Early Access, Battle Royale kakvog smo čekali više godina, ako vam se ne sviđa NITKO VAS NE TJERA.

    • closingtime

      @Mirek, 26.09.2017 - 00:42

      Pljuvanje po Artifactu nije pljuvanje po igri kao igri, nismo ništa ni vidjeli iz igre osim onog sitnog teasera. To je odraz općenitog nezadovoljstva igrača oko toga što Valve ima 2-3 nedovršene franšize sa dugoiščekivanim nastavcima o kojima se nežele izjasniti nego trollaju (a od takvih igara su zapravo odustali davno). I kad nakon toliko vremena naprave senzacionalan reveal neke igre i to bude card game za Dotu logično je da će ih internet popljuvati.

    • Reponja123

      @closingtime, 26.09.2017 - 08:41

      Nisam ja pljuvao po Artifactu nego bi više volio neku co-op avanturu nego dota card game. Možda Artifact bude dobar.

    • Mirek

      @Reponja123, 26.09.2017 - 16:45

      Da, inače moj komentar nije bio upučen tebi direktno, nego svim hejterima igara koje nisu (još) vidjeli/odigrali.

    • Mirek

      @closingtime, 26.09.2017 - 16:43

      Meni nije logično, sve što znam je free to play taktički (3 lane) card game. Zvuči zanimljivo, novo i jedva čekam vidjeti game play.

  • JADRO

    26.09.2017 - 07:37

    Radili su ko i na Half Life 3

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?