HCL.HR

Jeftinija opcija Netflixove pretplate uz reklame donosi još jedno ograničenje

Zoran Žalac 18.08.2022.   •   13 komentara   •   Tehnologija


Čini se kako će Netflixova jeftinija pretplata s reklamama doći s još jednim ograničenjem – sadržaji se neće moći gledati bez povezanosti na internet.

Netflix bi 2023. trebao lansirati novi rang pretplate na svoju streaming uslugu. Korisnici bi pretplatu trebali dobiti jeftinije time što pristanu na prikazivanje reklamnih sadržaja, odnosno promidžbenog programa. Te se reklame očekivano neće se moći preskočiti, ali je sve izglednije kako to neće biti jedini kompromis na koji će pretplatnici morati pristati.

Već smo pisali o tome kako neke serije i filmovi možda neće biti dostupni u sklopu jeftinije pretplate s reklamama, a Bloomberg sada izvještava kako bi novi rang pretplate mogao imati još jedno ograničenje. Naime, na “jeftinijem” Netflixu navodno neće biti mogućnosti preuzimanja sadržaja, što znači da neće biti moguće gledati filmove i serije bez streaminga / povezanosti s internetom.

I to je s jedne strane razumljivo jer bi korisnici vjerojatno nastojali izbjeći gledanje reklama tako što preuzmu sadržaj i onda ga reproduciraju offline. Same reklame k tome će vjerojatno biti prilagođene profilu korisnika, što znači da neće biti unaprijed povezane sa sadržajem. A sve i da jesu, korisnik bi ih mogao preskočiti kad bi imao opciju reproduciranja preuzetog sadržaja na svom uređaju.

Označeno sa: , ,

Komentari (13)

  • SilverMelior

    18.08.2022 - 20:09

    Netflix je dobar i svidja mi se aplikacija,ali sadrzaj je loš i trenutno nema ni jedne serije zbog koje bi platio pretplatu.

    • Darac83

      @SilverMelior, 18.08.2022 - 21:02

      Čekaj, dobar je i sviđa ti se, ali je loš i ne bi platio pretplatu? 😂

    • Nightyx

      @SilverMelior, 18.08.2022 - 21:05

      previše su se oslonili na “true crime” serije, odnosno dokumentarce, sto ne kazem da je lose, ali kvalitenih serija nema, one sto i izbace su uglavnom tematike socijalnih medija/lgbtq+/black people ili neko teenage sranje, steta, dugo nisam pogledao nesto novo i kvalitetno na nacin da te priljepi za ekran i zapocne serijal.

    • Maki6

      @Nightyx, 19.08.2022 - 09:11

      Pogledao sam Afterlife od Ricky Gervaisa, vrh serija. Pogledao sam Komičarke, odlična serija. Žena mi je pogledala bar još 4 serije sa ocjenama preko osam na IMDB i kažu da su vrijedne gledanja. Ja više volim svoje vrijeme potrošiti na gejming tako da ne stignem sve pogledati sa ženom. Ima i solidnih kratkih dokumentaraca i to za 30-ak kn mjesečno preko dijeljenog računa. Tako da ne znam o čemu vi drobite!?

    • moordrak

      @Maki6, 19.08.2022 - 12:17

      Znači ni ti ne plaćaš punu pretplatu nego kradeš 🤣. Vidiš, sheranje accounta im je isto problem kojeg misle riješiti na ovaj način. U onom trenutku kada ubace reklame, to više nije Netflix. Sadržaji su im dobri za ekipicu koja nikad prije nije gledala ništa njihovo. Nakon par godina pretplate, vjeruj mi, dođeš do kraja onoga što te zanima gledati. Još detalj, sadržaji im nisu uklesani u kamen nego brišu masu toga, a u usporedbi sa američkim Netflixom, ovaj naš tu je smiješan…

    • SanKa

      @Nightyx, 19.08.2022 - 09:25

      iskreno, to je jedan od razloga zasto ga jos nisam ugasio..izuzev nekih original serija koje nisu nove , nego idu vec par sezona, postali su bajtrag..ionako im pada gledanost, a s ovakvim modelom poslovanja se bas igraju s vatrom..kao da namjerno gledaju sto ce proci sto ne..disney ih je vec lagano presisao

    • Maki6

      @SilverMelior, 19.08.2022 - 06:51

      Koja je ovo vrsta humora!?

  • Wik7im

    18.08.2022 - 21:45

    Kad to dodje idem na Disney, prime ne koristim a joyn meh

    • Smike

      @Wik7im, 18.08.2022 - 22:52

      Svi ce to imati, hbo je vec najavio mislim i disney

    • Rastmahatta

      @Wik7im, 19.08.2022 - 07:19

      Di ćeš sa Disney brate hjoooooj, ne bih uzeo tu pretplatu ni da sam namazan

    • SanKa

      @Rastmahatta, 19.08.2022 - 09:27

      zasto ne ? disney je odlican i najvise se isplati zasad. nisam ni dotakao SW, Marvel i Disney sadrzaj, gledam samo ostale stvari od FOX studia, Hulua, imaju prebogat sadrzaj. Imaju faking X Files, za nas nostalgičare 😀

  • vragec25cro

    18.08.2022 - 22:09

    Kaj sad glume?Kako mi jeftinije nego sad kad imam za 0kn i jos da ubace reklame

  • moordrak

    19.08.2022 - 12:07

    Mah. Uzmem li ga opet, fala, nebih reklame.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?