HCL.HR

Just Cause 3 nije veći od prethodnika, ali je zato gušći

Zoran Žalac 17.11.2014.   •   3 komentara


Razvojni time Avalanche Studios nije imao namjeru nadmašiti ionako ogromnu veličinu mape u Just Causeu 2, pa se umjesto veličinom u trećem dijelu pozabavio gustoćom detalja na istoj.

Just Cause 2 bio je ogromna igra. Mogli ste u nju uložiti i po pedesetak sati bez da vidite svaki dijelić mape tzv. otočja Panau. Sudeći po intervju razvojnog tima Avalanche Studio za Game Informer, Just Cause 3 neće biti veći od toga, ali će biti značajnije bogatiji detaljima na mapi otprilike iste veličine. Kako je ranije otkriveno, radnja igre odvijat će se u fiktivnoj državi na Mediteranu.

„Ovoga puta željeli smo se fokusirati na gustoću i osjećaj samog svijeta. Za to nismo nužno morali povećati teritorij igre. Ali smo svakako narasli po pitanju gustoće svijeta. I to ne samo na površinskom sloju – sada također imamo spilje, tunele i razne druge stvari.“ – poručio je suosnivač Avalanche Studiosa Christofer Sundberg. Sundberg je također naglasio kako će destrukcija tog gušćeg svijeta također biti značajnija. Kao primjer je naveo mogućnost uništavanja čitavog mosta za vrijeme potjere s neprijateljima.

Rečeno je i da će priča u Just Causeu 3 biti ponešto ozbiljnija od prethodnih. Doznat ćemo nešto više detalja o osobnom životu i povijesti protagonista, no još uvijek će to biti prezentirano na šaljiv način. U Avalancheu tako navode da će Just Cause 3 biti 70% šašav i 30 % ozbiljan naslov, što je za otprilike 10% ozbiljnije nego Just Cause 2. Kako su došli do tih postotaka, ne usudimo se ni pogađati.

Komentari (3)

  • shadowsc3

    17.11.2014 - 21:40

    Ma GOTY 2015, bar ako zanemarimo Witchera 3 😀

  • Crugnicher

    18.11.2014 - 00:59

    još jedna igra kojeg nebum mogel odigrat… 🙁 nadam se da bum si kroz par mjeseci pogo priuštit upgrade svoje stare kante!! 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?