HCL.HR

Kickstarter kampanja za Obduction dosegla traženi iznos

Stjepan Fikter 15.11.2013.   •   1 komentara


Spiritualni nasljednik Mysta i Rivena uspješno je financiran u Kickstarter kampanji te se sada treba strpjeti do izlaska igre koji je postavljen između sredine i kraja 2015. godine.

Prije 20 godina izašao je Myst, 3D predrenderirana avantura koja je uz to bila i jedna od prvih igara za CD-ROM te najprodavanija PC igra s preko šest milijuna primjeraka sve do 2002. godine kada su Simsi osvojili tržište. Upravo na dvadesetogodišnjicu izdavanja Mysta, Cyan, Inc. koji su kreatori ovog serijala, najavili su spiritualnog nasljednika pod imenom Obduction te započeli Kickstarter kampanju za financiranje igre koja je prešla traženi iznos od 1,100,000 američkih dolara.

Obduction će biti baziran na temeljima koje su postavili Myst i Riven. Developeri kažu da će njihov novi projekt još jednom oživjeti nevjerojatan osjećaj kada se igrač nađe u novome svijetu gdje će istraživati, otkrivati, rješavati zagonetke i postati dio svijeta. Priča će se razvijati istraživanjem i neće nužno biti otkrivena kroz filmsku formu, dok će zagonetke varirati od laganih do teški te će biti osmišljene tako da se svi dijelovi za rješavanje nalaze ispred igrača. Baš poput svojih prethodnika, Obduction će također biti vizualno primamljiv jer će se vrtjeti na Unreal Engineu 4.

Kickstarter kampanja traje još nešto manje od 24 sata, dok je izlazak igre planiran između sredine i kraja 2015. godine za PC i Mac.

Komentari (1)

  • Andrash

    17.11.2013 - 00:32

    Uspjeli su i Oculus Rift podršku isfinancirat. BTW koga zanima ovakva igra nek odigra Kairo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?