HCL.HR

Kinezi upumpali milijune dolara u novu igru bivšeg producenta GTA serijala

Zoran Žalac 26.09.2020.   •   8 komentara


Kineska tvrtka Netease odlučila je investirati nekoliko milijuna američkih dolara u projekt zvan Everywhere koji razvija bivši producent igara iz GTA serijala.

Kineski kapital klade valja, a valjat će ih i kroz novu igru bivšeg Rockstarovog predsjednika. Prošlo je već nekoliko godina otkako se producent GTA igara, Leslie Benzies, rastao s Rockstar Gamesom te odlučio osnovati vlastitu tvrtku zvanu Build a Rocket Boy koja posluje na dvije lokacije: u Edinburghu te u susjednoj nam Budimpešti. Ekipa radi na igri koju zovu Everywhere, a o istoj znamo samo da će biti igra otvorenog svijeta – slična GTA serijalu, ali i znatno različita od njega.

Ali, da se vratimo na kineski kapital s kojim smo otvorili vijest. Dakle, kineska tvrtka Netease, koja masno zarađuje licenciranjem igara sa Zapada na kineskom tržištu, odlučila je uložiti značajan iznos u razvoj spomenute igre. Ne znamo točan iznos milijuna koje su pripremili, no sveukupno je za razvoj igre prikupljeno od 42 milijuna američkih dolara, što od Neteasea, što od drugih američkih kompanija.

Naravno, daleko je to od budžeta s kakvim Rockstar raspolaže za svoje projekte, no i dalje se tu radi o visokobudžetnoj igri za koju je sada već angažirano više od 130 ljudi od kojih su mnogi “pobjegli” iz Rockstara. Kako je igra još u ranoj fazi razvoja, za očekivati je da će biti namijenjena PC-u i konzolama sljedeće generacije.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • SonOfZeus

    26.09.2020 - 11:22

    Bravo. 🙏🏻 Bas mi je danas na FB godišnjica slike kada sam za poklon dobio GTA V za PS 3. Dakle prošlo je vise od sedam godina od kada je izašla petica, a sestici ni traga. A Rockstar nikad krcatiji parama.

    • sallaD

      @SonOfZeus, 26.09.2020 - 11:54

      Šta se dogodilo?

      GTA Online se dogodio. Shark Cards se upravo dogodio Rockstaru.

      Sjećate li se one reklame “Righteous Slaughter” u igri koje je parodiralo sterotipe pucačina i pay2win budalaptine, to je upravo što je Rockstar postao sa muzenjem gta onlibe.

    • Frog

      @SonOfZeus, 26.09.2020 - 12:03

      S jedne strane mi je ok da ne štancaju nastavke svake 2 godine, ali opet s druge mogli su Gta 6 izdati za nove konzole. Profit se gleda a gta 5 je izrazito profitabilan proizvod.
      Šteta što su zanemarili svoje druge franšize(max payne, bully…)

    • Smike

      @SonOfZeus, 26.09.2020 - 12:49

      Ja sam gta5 izbriso i sa ps4 i PC a. Nek se jebu,da hoce neko da pokrene peticiju da prestanu igrati online gta5.

  • Smike

    26.09.2020 - 11:46

    Samo čekam da vidim trailer i da prednarucim, nadam se da će neko u budućnosti moći paririati pohlepnom i presporom rockstaru..

  • Tommygun

    26.09.2020 - 12:07

    Rockstar na aparatima😜

  • Pararera

    27.09.2020 - 00:33

    GTA VI će bit negdje na sredini ili pred kraj životnog ciklusa sljedeće generacije konzola. Zašto? Jer će onda bit GTA VI za novu novu generaciju konzola 😁

  • Stitrek

    28.09.2020 - 20:27

    Vec par godina se spominje ova igra sa novim konceptom igranja, mozda kombinacija PC-a, konzole sa dodatkom smartphone-a.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?