HCL.HR

Klub pingvina zatvorit će vrata krajem godine

Pero Mlinar 28.09.2018.   •   0 komentara


Nakon neuspješne tranzicije u mobilni svijet jedna od nekoć popularnijih igara za online druženje zatvara svoja vrata – ovaj put, čini se, trajno.

Nije nikakva tajna da Club Penguin već dulje vrijeme ne stoji baš najbolje financijski gledano. Kako bi pokušao sačuvati barem dio aktivnih igrača. Disney se prošle godine odlučio za renovaciju. Tad su, naime, ugašeni serveri Club Penguina koji je zamijenjen svojevrsnim nasljednikom Club Penguin Islands. Osim što se Islands pojavio u novome ruhu, istovremeno je uz računala postao dostupan i na mobilnim platformama.

Igrači tu odluku nisu dočekali najbolje. Iako je Club Penguin oduvijek bio naslov namijenjen mlađoj publici u stvarnosti je služio za brojne druge svrhe – od stvaranja memova i općenite zafrkancije pa do recimo prosvjeda protiv Donalda Trumpa kao predsjednika. Club Penguin Island sa sobom je donio i značajnije stroži niz pravila koja su u velikoj mjeri onemogućila takav oblik ponašanja. Isto tako, bio je krcat likovima iz Disneyjevog svijeta koji su ljudima jednostavno išli na živce.

Veliki broj igrača koji su isprobali Club Penguin Island smatrali su da se radi o kompletnom promašaju koji nije vrijedan tog imena. Statistike očito ukazuju na isto kad su u Disneyju odlučili da je došlo vrijeme da se od čitavog projekta odustane svega nakon godinu dana. Serveri će se tako ugasiti negdje koncem godine.

Iako Disney izgleda nema planova vratiti se ovome naslovu, igračima je originalno izdanje ostalo u dobrome sjećanju. Ukoliko vam nedostaje Club Penguin iz boljih dana ima rješenja –  možete zaigrati Club Penguin Rewritten, projekt je na kojemu marljivo rade fanovi kako bi igru učinili još boljom nego je bila nekad.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?