HCL.HR

Koja je igra u 2018. bila najbolja za kompetitivno igranje?

Zoran Žalac 26.12.2018.   •   7 komentara   •   HCL objave


Pomozite našem Zlatnom Dabru da dodijeli nagradu za igru u kojoj dominacija pruža najveću satisfakciju.

Natjecateljski aspekt gaminga nikada nije bio pod većim fokusom kao u 2018. Brz rast popularnosti esports scene potaknuo je tvorce igara da traže „sljedeći novi hit“ koji će na tržištu ostati zapamćen dulje od jedne sezone. Po izlasku igre teško je odrediti hoće li njezin multiplayer postati hit, to se pokaže s vremenom i u tome kvaliteta nije garancija uspjeha.

Međutim, Zlatni Dabar cijeni svaki pokušaj inoviranja i poboljšanja postojećih standarda u ovakvom tipu igranja. Iako u ovoj kategoriji značajan dio iskustva ovisi o zajednici igrača koji sudjeluju u kompetitivnom igranju, još uvijek postoje parametri i kriteriji po kojima se može ocijeniti koja je igra dobro dizajnirana za izražavanje natjecateljskih vještina i kompetitivnog duha.

Koje su igre nominirane za ovu nagradu?

Najbolja igra za kompetitivno igranje

Najbolju kompetitivnu komponentu u 2018. je imao:

Nagrada za najzanimljiviji virtualni svijet jedna je od ukupno 11 kategorija u kojima možete glasovati. Ostale kategorije pronaći ćete na glavnoj stranici našeg Zlatnog Dabra 2018.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • xMateeo'

    26.12.2018 - 20:26

    Oke, ova kategorija je, ruku na srce, žestoka glupost.

    Kompetitivno igranje se ne može mijenjati iz godine u godinu, to ne može biti nagrada koja se dodjeljuje samo za naslove koje su izašli 2018. godine. Onaj tko kompetitivno igra neku igru igra ju duže od jedne godine…

    Niti jedna od navedenih igara nije niti blizu kompetitivna kao Dota2, LoL, OverWatch, CS:GO itd…

    Ova kategorija je doslovce – *meeh*

    • lliquid_

      @xMateeo', 26.12.2018 - 20:42

      Istina. Ako realno pogledamo CS:GO,LoL,OW,itd… imaju mnogo bolje rezultate i statistiku sto se tice kompetitivnog igranja. Ono sto me zanima je dali se ova kategorija odnosi na multiplayer igre koje imaju rang liste,itd… jer po tome bi se za 1. mjesto trebale boriti Fortnite & CoD:BO4,tj. igre koje se igranju po mathevima a ne linearno i imaju mnogo playera. A ako se stvarno odnosi na competitive gaming onda je ociti winner DB:fZ jer je jedini imao vremena da uspostavi kompetitivnu scenu+konstantno je na Twitch & eSports TV 😀

    • Zoran Žalac

      @xMateeo', 26.12.2018 - 22:49

      Kategorija je tu da nagradi nove igre s dobrom kompetitivnom komponentom, prije svega za sve igrače – ne samo profesionalce i natjecatelje. Dobra kompetitivna komponenta igre je ona koja ima potencijal da ponudi nešto kvalitetno ili novo. Istina je da treba proći neko vrijeme da se pokaže hoće li multiplayer neke igre biti uspješan ili neće, i istina je da nijedna od ovih igara neće prići blizu ovima koje spominješ, ali ovo nije nagrada za najpopularniju multiplayer igru niti predviđanje sljedećeg velikog esports hita na sceni. Ovo je nagrada za zabavni pvp multiplayer.

  • Ivanbacina7

    26.12.2018 - 21:02

    Black Ops IIII? Valjda IV

    • Zoran Žalac

      @Ivanbacina7, 26.12.2018 - 22:34

      Objasni to Activisionu…

  • TeroXCro

    27.12.2018 - 14:02

    Daleko R6 Siege ali eto vi očito da se za to nemože glasat jer je kategorija bezveze. Igre koje su izašle ove godine još nisu ni establishale svoje ESL timove u većini slučajeva.

    • Zoran Žalac

      @TeroXCro, 27.12.2018 - 14:44

      Ma nije ovo nagrada za naj esports igru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?