HCL.HR

Koje su šanse: istog su dana najavljeni Steam Deck i novi Stream Deck

Zoran Žalac 16.07.2021.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Prilično bizarna slučajnost zabilježena je jučer. Tvrtke Valve i Elgato istoga su dana predstavile dva totalno različita proizvoda koje u nazivu razlikuje svega jedno slovo.

Najveća vijest dana jučer je bila najava prijenosnog PC-a tvrtke Valve. Glasine su već neko vrijeme upućivale na to da će taj uređaj biti predstavljen, samo se mislilo da će se zvati SteamPal. Međutim, uređaj se zove Steam Deck i ukrao je svu pozornost uređaju zvanom Stream Deck, čiji je novi model isto tako predstavljen jučer.

Dok je Steam Deck prijenosni PC nalik Nintendo Switch konzoli, Stream Deck je uređaj totalno druge namijene, dizajniran za streamere. Dostupan je već duže godina, a ono što je jučer najavljeno jest novi model MK.2. Nije da se ta dva uređaja natječu jedan s drugim pa da će im štetiti što su oba najavljena istoga dana, a naziv im je vrlo sličan. Svejedno, situacija je ispala smiješna – od svih mogućih dana za najaviti Steam Deck i Stream Deck…

Inače, kažem ja jučer Igoru – naručuj Steam Deck, a kaže on: “Misliš Stream Deck?”. Kažem ja u šali: “A realno, da. Ionako ću streamati s glavnog PC-a na to.”

Onda je Igor skužio da je Valve najavio Steam Deck i da nisam mislio na Elgatov Stream Deck.

Kraj loše, ali istinite šale.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Hadvar

    16.07.2021 - 10:01

    Laminati

  • Strider NCG

    16.07.2021 - 10:17

    Imam Stream Deck XL, odlicna stvar za OBS i izvan OBS-a, moze se prilagoditi kako got tko hoce, no ovo nije nista posebno samo su malo promjenili kako se iza prikopca kabel i moze se promjenit ovaj prednji cover, najinteresantnija stvar koju su najavili je ova nova kamera Elgato Facecam i Elgato Wave Mic Arm

  • st.srki

    16.07.2021 - 10:33

    Očekujem neku tužbu uskoro…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?