HCL.HR

Koliko god loši bili u Dark Soulsu, ne možete biti gori od Twitch Plays ekipe

Juraj Bevandić 16.08.2015.   •   5 komentara


Dark Souls je već pređen na bezbroj načina s najrazličitijim hendikepima, a Twitch Plays se već ranije pokazao uspješnim u nekim igrama, ali što je previše je previše.

Prije dva dana sam na Dark Souls redditu vidio post o pokrenutom Twitch prelasku igre. Ako niste upoznati sa Twitch Plays konceptom, radi se o izazovu za sve gledatelje kanala. Vlasnik kanala aktivira bot koji komentare gledatelja pretvara u kontrole u igri i kanal ostaje online dok se igra ne pređe. Problemi nastaju kada se uključe gledatelji koji su samo došli malo trollati, pa dodatno odmažu ekipi koja se pokušava koordinirati uz ionako osjetan odmak od komentara do komande. Zvuči nevjerojatno, ali već su na taj način prešli nekoliko Pokemon igara.

Ključna razlika između tih Pokemon igara i Dark Soulsa je u tome što je Dark Souls 3D igra koja se uz to izvodi u stvarnom vremenu, za razliku od Pokemona koji se kreću na sustavu mreže i odvijaju uvelike na poteze. Čini se stoga jednostavno nemoguće da Twitch pređe Dark Souls. Sjetite se samo platformskih dijelova Sen’s Fortressa ili Anor Londa, a tek Blighttown? Najbolje je da ni ne spominjem bilo kakvu borbu, jer i najosnovniji protivnici zahtijevaju korištenje više komandi odjednom i dobro pozicioniranje te tajming, što se već pokazalo kao najslabija karika ovog prelaska.

Kanal je u trenutku pisanja vijesti službeno aktivan puna dva dana, a ekipa se još uvijek nalazi u prvom hodniku u igri. Uspjeli su upaliti prva dva bonfirea i dobiti Estus Flask od Oscara, što je stvarno impresivno, ali su se od tada na neku foru vratili skroz nazad na početak. Možda im teorija vjerojatnosti u neku ruku ide u prilog, ali ja im samo želim puno sreće, jer ne mogu ovo više gledati. Jeste se vi pokušali pridružiti Twitchu u izazovu? Mislite da će uspjeti?

Komentari (5)

  • Wingmaker

    16.08.2015 - 12:19

    Ha-ha ;P

  • OoReadMyMindoO

    16.08.2015 - 14:54

    Moze li mi netko reci u cemu bi mogao biti problem.Kad uđem u neku igru nakon određenog vremena pojave se horizontalne linije i to ne obicne.Jedan dio njih je igra a između tih su crne horizontalne linije.Ovo se javlja samo kad uđem u neke igre pr witcher 3 ili smite,dok u minecraftu toga nema.Kada ALT tabam te horizontalne linije se prenesu i na sve ostale dijelove racunaal(desktop,chrome itd.) i ne nestaju dok ne restartam komp.Je li moguće da mi polako umire grafa(Radeon 6790 Hd 1gb gddr5) stara 4 godine ili je mozda zapusen ventilator ili prljavstina unutar graficke jer je nisam cistio nikada.Ili se mozda neki kabal iskljucio?

  • Mr Metalhead

    @Hrv4tin4, 16.08.2015 - 16:10

    Meni je tako nekako bilo par tjedana prije nego sto mi je crkla graficka.

  • Apocalypse4987

    @Hrv4tin4, 16.08.2015 - 16:27

    Ja sam ima horizontalne zelene linije prije nego šta mi je crkla matična. Al pitaj radije u forumu, ovde je offtopic

  • Vailent

    @Hrv4tin4, 16.08.2015 - 17:18

    crkaje ti grafa 99 %

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?