HCL.HR

Kontroler za PlayStation 5 lampicama će pokazivati broj igrača u lokalnom multiplayeru

Zoran Žalac 05.10.2020.   •   92 komentara   •   Tehnologija


Japanski su novinari objavili svoje dojmove o PlayStation 5 konzoli i njezinom kontroleru te otkrili nekoliko novih detalja koje do sada nismo znali.

Ne znam koja je to fora Japancima da nove informacije o PlayStationu 5 plasiraju nedjeljom, od svih dana, ali dogodilo se to jučer. Nekoliko je japanskih publikacija dobilo ekskluzivnu priliku družiti se sa Sonyjevom novom konzolom te su prvi na svijetu prenijeli svoje dojmove o njoj.

Začudo, nismo doznali mnogo toga što već nije bilo poznato i ranije. Možda najvažnija informacija jest ona oko koje se svi slažu – konzola je jako tiha u radu. Ogromna, ali zato tiha. Značajno je to iz razloga što PlayStation 4 (Pro) ponekad zna zvučati kao usisavač na razglasu.

Druga nova informacija vezana je uz Dualsense kontroler. Naime, potvrđeno je kako će ispod prostora touchpad svijetliti malo svjetlo, odnosno lampica. To će ujedno biti indikator (rednog) broja kontrolera prema broju svjetala, maksimalno do četiri. Dakle, ako igrač igra sam, na kontroleru će svijetliti jedno svjetlo na sredini. U slučaju da je na konzolu spojeno više kontrolera u isto vrijeme, kako bi se igralo nešto u lokalnom multiplayeru, na kontroleru će svijetliti dvije lampice za drugi po redu kontroler, tri za treći i četiri za četvrti. Zgodna stvar, pogotovo zato što je svjetlo suptilno i nije upadljivo kao na kontroleru za PlayStation 4.

Potvrđena je i jedna velika promjena za kontroler, ali ona ne obuhvaća nas nego Japance. Naime, nakon 25 godina PlayStationa, u Japanu se više neće koristiti tipka O za prihvaćanje u menijima, a X za otkazivanje. Kod nas je to, naravno, obrnuto, a tako će sada biti za sva tržišta, na šok i nevjericu Japanaca.

Novinari i influenceri nisu smjeli snimati sučelje same konzole niti koristiti Share tipku tako da to još uvijek ostaje nepoznanica – skoro mjesec dana prije lansiranja konzole. Na primjerima igara Godfall i Astro’s Playroom uspjeli su vidjeti brzinu učitavanja igre nakon game overa u istima i taj je dio opravdao hype – doista se učitava prilično brzo. Premda – riječ je tek o dvjema igrama i učitavanjima unutar igre. Mene više zanima ono pokretanje igre iz menija za 2 sekunde – to još uvijek nisu prikazali.

Komentari (92)

  • Bojko

    05.10.2020 - 10:06

    Što više znam, to me više oduševljava ovj PS5. Vjerujem da će i software donesti neke inovacije. Uskoro ćemo saznati…

  • leonidacro3

    05.10.2020 - 10:13

    Zanimljivo.

  • NormalanLudjak

    05.10.2020 - 10:14

    Ja budala obično pogledam oko sebe koliko nas igra lokalni multiplejer ali odlično da će mi kontroler dati preciznu brojku. To je nešto što sam trebao a niti nisam znao da trebam 😂🤣😂🤣😂🤣

    • Zoran Žalac

      @NormalanLudjak, 05.10.2020 - 11:08

      Nije to za to nego da vidiš koji si po redu ako se igra u sljedovima ili koji si player ako piše player 1,2,3,4.

    • personauser

      @Zoran Žalac, 05.10.2020 - 11:27

      Da li će se moći isključiti te lampice da se ne trosi brzo baterija

    • Zoran Žalac

      @personauser, 05.10.2020 - 11:42

      Ne znam, ali pretpostavljam da neće. Nisu ni kod DualShocka 4 dali tu opciju već samo za prigušiti svjetlo.

    • NormalanLudjak

      @Zoran Žalac, 05.10.2020 - 13:11

      Da, glupost… Što mene briga koji sam po redu igrač? Sada imaš svjetlo na kontroleru u boji koja je identična boji strelice ili kruga ili neke druge oznake ili ako se igra trial opet znaš po boji i uopće ne vidim niti najmanje potrebe za ovime. Sa sumiram – meni je bitno znati koji sam ja igrač ali to znam po boji na kontroleru i u igri. Čemu to mijenjati osim reda radi? Nikad u MP igrama nisam imao potrebu za više od toga tako da da – ovo je najnebitnija stvar do sada 😉

  • personauser

    05.10.2020 - 10:14

    To sam i htio cuti da je konzola dosta tiha, ali treba ipak pricekati kada dodju zahtjevnije igre, npr. Cyberpunk 2077, AC: Valhalla, Watch Dogs: Legions, Far Cry 6, God of War Ragnarok….

    Japanci i istocni dio Azije ( Hong Kong, Indonezija, Singapur, Južna Koreja, Malezija….) su mogli sa PS4 6.50 system update odabrati tipku X za potvrdu, a O za negaciju. Ja ne razumijem ovu odluku Sonyja jer u Japanu i u Aziji O (Maru) oznacava potvrdu, a X (batsu) negaciju, tj. da je nesto krivo. A svi dobro da je Sony preuzeo raspored tipki od Nintenda jer se O nalazi gdje je A na nintendovom kontroleru. A dok je na zapadu Sony slijedio Segin raspored kontrolera jer se X nalazi gdje je A na seginom kontroleru, a Xbox je kopirao Segin kontroler.

    • personauser

      @personauser, 05.10.2020 - 10:15

      A svi dobro znamo…..*

    • playbox124

      @personauser, 05.10.2020 - 10:43

      U nebesa sa personauserom

    • Smrad83

      @personauser, 05.10.2020 - 22:12

      Ovo su kvalitetni,zanimljivi i poucni komentari na clanak, a ne ko vecina ekipe sto se svadja tko ima veceg!!! Bravo za komentar!!

    • personauser

      @Smrad83, 05.10.2020 - 22:54

      PlayStation je prakticki postala “zapadna” konzola jer je u potpunosti odbacio pocetnu viziju Kutaragija i Gotoua da O oznaca potvrdu, a X negaciju. Citao sam na twiteru da je dosta Japanaca prihvatilo ovu odluku Sonyja, a neki jos ne mogu prihvatiti odluku onyja i sa tom odlukom PS je sluzbeno postala “zapadna” konzola, a nije vise japanska. Imam dojam da se Sony dosta ulizuje zapadu, a to nije bas dobro i da zbog toga ispastaju Japanci i istocni dio Azije (Juzna Koreja, Hong Kong, Singapur, Malezija…) koji su do ove odluke koristili O za potvrdu, a X za negaciju. Npr u japanskim testovima tocno se oznacava sa O, a ako je nesto krivo sa X, a kod nas je obrnuto

    • NormalanLudjak

      @personauser, 06.10.2020 - 07:49

      Ako zbog X i O misliš da ispuštaju onda guglaj njihove životne uvjete 🤔

  • Hadvar

    05.10.2020 - 10:22

    wow… zbilja nesto revolucionarno

    • mr. Poo

      @Hadvar, 05.10.2020 - 10:50

      Bogme, nešto nevjerovatno i nemoguće. Woow, hype ovo ono.

  • Smike

    05.10.2020 - 10:33

    Sony Je tata za gaming,jedva čekam da stigne u moj dom ova mašina. Fenomenalno izgleda nije neka kockica, pa lagano raspucat spajdija, pa HZD2, pa čega svega..

    • mr. Poo

      @Smike, 05.10.2020 - 10:52

      Tako je! Spajdi, HDZ2 pa onda….Ups, to je to od Sončeka.
      Tako ću i ja, samo osim ovih neodigranih 50 kvalitetnih igrica iz GamePassa, moći ću i prenijeti save od nezavršenih igrica sa Xone, pa nastaviti dalje na novoj konzoli. Samo ne znam kako ću izdržati što neću moći igrati spajdija i ostale mega popularne eksluzive zbog kojih se ljudi vješaju.

    • Lazy

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 11:58

      🤦‍♂️😭🙈😂😂😂

    • Smike

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 12:24

      Pa psplus na kojem free dobijem 14 igara,pa onda možemo zajedno igrati mi i xbox Last of us2,pa Ghost of T.,paBloodborne,pa Uncharted 4 Ili lost legacy,pa poslije možemo GOW ragnarok. Uh Sorry ne možemo zajedno jer xbox ne posjeduje ove igre. Da ti odgovorim za gampass dečko, trenutno imam aktivan psnow i to je to,znači stotine igara, fenomenlanih ne tamo nekih halo 😁😂😁😂..Ja da budem iskren kad napišem Halo nekako mi bude žao xbox igrača hahahah,ah štas..

    • mr. Poo

      @Smike, 05.10.2020 - 12:30

      Hahaha koji balavi izopačenik, stvarno svega ima na ovom portalu. Kme kmee, mogu igrati LOS2 kme kme. Savjet – stavi si haptički kontroler na stolac i sjedni na njega, da osjetiš vibre koje nam direktor Sonya šalje, svima kupcima.

    • Queae

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 14:04

      Sve ps “ekskluzivne” igre će ubuduće biti i pc igre, neke već i jesu.
      Tako da možemo samo da se smejemo glupom ps fanboyismu hahahaha 😀

    • krklj69

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 14:49

      Tomina?? Frende si to ti?

    • Zoran Zabac

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 18:17

      Dosadan si i neargumentirano pišeš!!

    • mr. Poo

      @Zoran Zabac, 05.10.2020 - 18:25

      Imam argumente – jača konzola, bolji kontroler,nije tajnost i ne srami se sve otkriti prije prodaje, bolja ponuda pretplate,kompatibilnost igrica i kontrolera…Još sta? PS5? Par posebnih igrica i izgled koji prolazi zbog populacije koja ga kupuje ( klinci) .Hvala!

    • Smike

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 21:50

      Jesi ti napacen, pa i box zadnji je bio jači na papirima od ps4pro iii niko to ne kupuje,pa pogledaj kad ai pametan nintendo o sve ti je rečeno,grafika cartoon a imaju najviše prodati konzola. Dečko konzolu prodaju igre. D4ugo gamepad je bolji na playu nego xboxu, još kad dodaju ove nove stvarčice. Ti pricas izgledu konzole,Jebo te pa xbox je bukvalno crna kutija(takva će joj biti sudbina). Ako neko misli da će ovo Sjebat play zezno se,pley će uvijek imati kvalitetnije igre od ostalih proizvođača. Živi bili pa vidjeli da će MS sjebati i ove studije što je kupio.

    • mr. Poo

      @Smike, 06.10.2020 - 07:07

      Ja sam ti naveo argumente, ti pišeš ko balavo dijete koje je doživjelo prvu erekciju. Naveo sam već da će i ova generacija konzola najviše prodaju bilježit Sony. Zašto? Navika. To je to. Klinac od 10 godina ne bude tati rekao “kupi mi box”, nego “kupi mi plejsejšn”. Čista faking logika. Eksluzive će sve manje postojati, tako da se ne moraš o tome brinuti. Ako se već i želiš brinuti oko toga, mogao bi, mislim da Microsoft želi – bez beda može kupiti i Rockstar i kupiti dozvole da mu GTA6 jednog divnog dana izađe samo na Xbox. No niti jednom developeru to nije u cilju, veoma je lako igru umnožiti i prilagoditi za drugu konzolu, to bi trebao znati. Ja ti dajem argumente iz običnog pogleda na ove dvije konzole što dolaze. Jednostavno Microsoft daje više, i zato ću ga kupiti. Imam iskustva sa obe konzole, obe su doma punile prašilu, ostao je sam XOne zbog GamePassa. Razumiješ?

    • ka de si ba

      @mr. Poo, 06.10.2020 - 10:15

      Klinac od 10 godina ima naviku kupovati plejstejšn jer je tati isto isfurao kad je imao 5 “tata aj mi kupi plejstejšn” momak mogu ti reći jedno a to je da plejstešn ubija u marketingu pogotovo na ovim prostorima i kad uložiš toliko para u marketing na kraju se isplati a ja napr. Kupujem plejstejšn jer svi koje znam da gejmaju igraju na plejstešnu i samim time mi je lakše se mjenjat za igre igrat online itd. :*

    • mr. Poo

      @ka de si ba, 06.10.2020 - 10:28

      I dobro, kupi si ga, tko ti brani majko mila. Ja sam argumente stavio na stol, i ako zanemariš ljudsku naviku – Xbox nudi više nego PS5, i tu je priči END! Možeš staviti 10 rubrika za usporedbu, jednostavno Xbox ove godine dominira. To ne znači da će biti prodavaniji. Daj balkancu 5000 eura za auto, kupit će golfa ili benveja. Jel to znači da su najbolji? lool ne. Golf je nešto mrvicu iznad Punta po kvaliteti, dok recimo Volvo za 5 soma eura šiša BMW. Pa opet ljudi kupuju drugo jer je navika i to je to.Nemaš brige sa online igrama, ova generacije i crossplay će biti pod normalno.

    • Vekifuki

      @mr. Poo, 06.10.2020 - 21:02

      Kaj nudi igre sa starih xboxeva uuuuuuuu stvarno da, zato ću i kupit xbox series x da mogu igrati 10 godina stare igre

    • mr. Poo

      @Vekifuki, 06.10.2020 - 22:02

      Mogu argumenti? Ah da, nema ih se hahaha kme kme

    • Smike

      @mr. Poo, 05.10.2020 - 21:55

      To što si čuo iz mamine sobe neku vece nije bio gampad ps4 niti električna cetkica za zube..poop💩

    • mr. Poo

      @Smike, 06.10.2020 - 07:03

      Prijavljen si

    • Vekifuki

      @Smike, 06.10.2020 - 21:03

      Lol

    • Gorhton

      @Smike, 05.10.2020 - 12:33

      Smike pa gdje si ti Trickstar 🤣🤣🤣 da nisi mozda skontao da i te tvoje svete sony igre dolaze i na pc pfffff ne brini igrat cemo i mi sve to bez da kupimo najvecu konzolu ikad napravljenu ali ne i naj jacu hahahahaha😁 ajd prosetaj malo idi beri baje neznam ti ni ja sta ali ohladi taj svoj mozak od sonya

    • Smike

      @Gorhton, 05.10.2020 - 14:26

      Nisam vidio uncharted na Pc-u ili ne gledam dobro, TLOU2 isto.

    • Gorhton

      @Smike, 05.10.2020 - 16:07

      Polako bit ce i one Trickstar ne brini se

    • Smike

      @Gorhton, 05.10.2020 - 21:52

      How yes no. Ako i budu to nakon 7 do 8 godina. Još kad sony kupi rockstar pa gta bude Samo na sonyu, jedva cekam

    • personauser

      @Smike, 05.10.2020 - 22:57

      T2 ne zeli i ne kani uopce prodavati Rockstar jer je njima bitnije da zarade sta vise tako sto da izbace za vise platforme (Xbox, PS, PC), a ne samo za jednu

    • vlatko2003

      @Smike, 05.10.2020 - 11:09

      uuu milina, pa onda jos drkicu na plejku bacit, blago tebi eee

    • mr. Poo

      @vlatko2003, 05.10.2020 - 11:11

      Ne treba, prerastao sam te radnje, to je za dječicu.

    • Smike

      @vlatko2003, 05.10.2020 - 12:27

      Da gledam i pornice preko pleya, pa možda odleti neka drkica 😂😁..A vjeruj, ali iskren sam ja ne bih xbox uzeo djaba,kad imam ps4 i nintendo. Ne vidim razlog STO da kupim xbox. Imam neki PC nije čemu ali možda skinem Halo sa torrenta hahahaha.

  • Arthur

    05.10.2020 - 10:35

    Ništa sada specialno i revoluciarno ali opet je lijep detalj što su ga dodali. Čeka se kakva će biti konzola i kontroler pa će se onda pisati o pravoj stvari kakva će zapravo biti.

  • vragec25cro

    05.10.2020 - 10:36

    Evo i dobrih vijesti 🙂 Kako uvijek pričao šta mi smeta na ps4 buka,pogotovo kad učitava cd,pregrijavanje i svijetlo na đojstiku.Izgleda da su sad sredili to.

    • Smike

      @vragec25cro, 05.10.2020 - 10:53

      Ja imam psslim i da budem iskren jako rijetko se čuje da radi. Samo par puta se čulo kad sam igrao RDR2, jer je prije toga radio dugo ,gledam hbogo preko pleja. Stvarno nisam imao problema sa zvukom.

    • vragec25cro

      @Smike, 05.10.2020 - 11:12

      Ganc nova izvađena iz kutije kad stavio cd koda avion krenu i brzo se grijao,(slim verzija).Vidjet cemo kad dode oko božiča(ovog ili sljedečeg) još nisam odlučio.

    • Smike

      @vragec25cro, 05.10.2020 - 12:29

      Vjerujem ti,samo kažem da ja koristim slim već dvije godine i baš nemam tih problema. Doduše kod mene su samo digitalne igre.

    • Gorhton

      @Smike, 05.10.2020 - 12:36

      Imao sam ja ps4 fat ( prvi onaj ) bio glasan kasnije uzeo ps4 slim bio glasan prijatelj mi ima ps4 pro jos glasniji✈

    • pleto

      @Smike, 05.10.2020 - 13:19

      A drugo ti je slim, on se puno manje grije. Mislim da vragec priča o Pro-u. A Vragec?

    • vragec25cro

      @pleto, 05.10.2020 - 14:01

      Slim.Igrao na njemu dosta fifu,hzd i rdr2.

    • chocobo_047

      @Smike, 05.10.2020 - 19:20

      Imam slim i sve igre na CD, isto je tiha poput tvoje👍.

    • pleto

      @vragec25cro, 05.10.2020 - 13:17

      Tako i moj, bio bučan odmah iz kutije, a kasnije posao još malo i više. Ko da je već bio prašnjav kad sam ga kupio. Kad sam ga očistio, tih par mjeseci.

    • pleto

      @vragec25cro, 05.10.2020 - 13:15

      Vidjet ćemo nakon jedno pola godina igranja, hoće li se nakupit prašine. Moj Pro kad ga očistim prva tri mjeseca je nečujan pa onda se jedno dva lagano čuje a nakon pola godine po starom buči. Skužio sam da slabije buči kad je okomito postavljen ili možda u tom pložaju manje prašine uvlači u sebe.

    • vragec25cro

      @pleto, 05.10.2020 - 14:02

      Nisam probavao okomito,ali ista stvar i s pc.Kad se nakupi prašine bruji,a kad ga očistim opet dobro.

    • SonOfZeus

      @vragec25cro, 05.10.2020 - 13:16

      PS4 pro mi skoro poleti kada god igram Ghost Of Tsushima. Mislim, igra izgleda fenomenalno ali su slušalice must. 😀

  • Cpt. Price

    05.10.2020 - 10:51

    Stvarno jako korisna ova inovacija s lampicama. Za izgubljene u vremenu i prostoru

    • Zoran Zabac

      @Cpt. Price, 05.10.2020 - 18:20

      Reci im, djeluješ pametan i pun ideja. 😂

  • mirkunjaaa

    05.10.2020 - 10:57

    Jedino bitno je da se ne cuje iako san ja vjerovatno jedini kome to dosad nije smetalo.
    Ono 3 metra udaljen, izvaljen na kauc nisa to ni dosad primjecivao 🤷‍♂️🙂

  • rolac69

    05.10.2020 - 11:24

    Prekorisno, pogotovu u sutonu

  • Sinek

    05.10.2020 - 11:53

    fantasticno… mogli bi napisati po jedan clanak o svakoj lampici

    • Smike

      @Sinek, 05.10.2020 - 12:30

      Hahahahahha 😂😁😂😁😂😁😂😁 nisi normlan

  • mili1985

    05.10.2020 - 12:07

    Sjećam se kad sam se u MGS-u prvi put susreo s tim da je X izlaz, a O potvrda. Blasfemija!

    • personauser

      @mili1985, 05.10.2020 - 12:24

      Na PS1 je i na zapadu O bila potvrda, a X negacija a a tek sa PS2 X postaje tipka za potvrdu na zapadu ako se ne varam

    • mili1985

      @personauser, 05.10.2020 - 13:25

      Ne mogu se sjetiti, ali sve mi se čini kao da je X bio potvrda, dok je u nekim japanskim igrama obrnuto bilo.

    • personauser

      @mili1985, 05.10.2020 - 13:49

      Pocetna vizija Kutaragija i Gotoua je bila da je O oznacava potvrdu, a X negaciju jer su preuzeli Nintendov raspored tipki kontrolera. Imam dojam da je PS postala prakticki “zapadna” konzola jer su Japan i Azija ostali vjerni pocetnoj viziji Kutaragija i Gotoua do dan danas. Ne razumijem zasto je Sony odbacio pocetnu viziju Kutaragija i Gotoua

    • pleto

      @personauser, 05.10.2020 - 13:34

      E nije, ja se sjećam da je X uvijek bio potvrda.

  • Wik7im

    05.10.2020 - 12:18

    Nek je veća, jer pro mi levitira po sobi, a u zadnje vrijeme se gasi sam od sebe bez najave, 3 duga beepa i off. Help?

    • Gorhton

      @Wik7im, 05.10.2020 - 12:37

      Mozda se pregrije provjeri da se nije nakupilo prasine unutra

    • SonOfZeus

      @Wik7im, 05.10.2020 - 13:17

      Sto posto ti je zbog prašine. Jesi ikad dao čistiti od kada si ga kupio?

    • pleto

      @Wik7im, 05.10.2020 - 13:36

      Moraš usisavat sobu i briast prašinu ili redovno otvarat PS i čistit i mjenjat termal padove i pastu.

    • personauser

      @Wik7im, 05.10.2020 - 14:16

      Zna da dolazi njegov jaci nasljednik, tj. PS5

  • Queae

    05.10.2020 - 12:46

    Ps5 će gubiti ekskluzivnost u narednom periodu, mnoge “ekskluzivne” igare od sada će biti i pc igre, a neke već i jesu, i to znamo sto posto da hoće, kad su videli zaradu na pcu.
    Sony PS fanboyism vaša ekskluzivnost vam polako pada u vodu 😀 hahaha

    • Arthur

      @Queae, 05.10.2020 - 13:34

      A nadam se da neće. Ali kada sam vidio šzo je microsoft sve pokupovao mogu reći da me je iznenadilo. Dosta će dobrih serijala postati njihove ekskluzive i čini mi se ne samo po pitanju xboxa i play stationa nego i pc platforme. Trebat će još više “stisnuti” s ekskluzivama na ps5 nego na ps4 što im neće biti jednostavno.

    • Zoran Zabac

      @Queae, 05.10.2020 - 18:22

      Ti bi bio odličan voditelj marketinga, šteta da nisi to iskoristio. 🙄

    • bornfrompain1993

      @Zoran Zabac, 05.10.2020 - 23:14

      Svi hcl komentatori i hejteri Sonya su zavrsili sve studije marketinga i najpametniji su ljudi na svijetu

    • Vekifuki

      @Queae, 06.10.2020 - 21:23

      Svejedno su konzole bolje od pc za igranje igara

  • mg

    05.10.2020 - 13:15

    Konzola se isplati tako što odigraš par “besplatni” igrica na PC-ju:)

  • Rogue Stallion

    05.10.2020 - 13:17

    Jake “inovacije” i razlozi zbog kojeg se stari kontroler neće moći upotrebljavati sa “next gen” naslovima. Puhanje i lampice.

    Ne vidim uopće razlog zbog čega dualshock 3 ne bi radio sa PS5 i novim igrama, a kamoli dualshock 4. Osim naravno pohlepe Sonya.

    • SonOfZeus

      @Rogue Stallion, 05.10.2020 - 16:26

      DS 3 je previše shit kontroler, ali DS4 bi morao raditi. Izlika im je sto nema gimmicke kao sto ima DS 5, sto nema smisla s obzirom da niti jedan od tih gimmicka ne utječe na gameplay. Ali pare su pare. Ne mogu se sjetit, hoće xbox one kontroler raditi na novoj generaciji?

    • Rogue Stallion

      @SonOfZeus, 05.10.2020 - 16:43

      “Previše shit kontroler”. Vrlo tehnički si to objasnio.

      Govorimo o Sonyu i njihovim antikonzumerskim poslovnim praksama koje su nadaleko poznate.

      Poprilično sam siguran da će series X podržavati starije kontrolere. Mislim da sam već negdje pročitao da je to službeno potvrđeno.

    • Zoran Zabac

      @Rogue Stallion, 05.10.2020 - 18:27

      antikonzumerske prakse kompanije koja je prodala 500 milijuna konzola, btw jedini direktan konkurent je prodao ukupno 150 milijuna konzola. Baš si neinformiran. 😉

    • SonOfZeus

      @Rogue Stallion, 05.10.2020 - 21:25

      Zašto bi ti tehnički objašnjavao kada nikad nisi ni držao dualshock? Triggeri su znatno lošiji, grip na kontroleru je za djecu i odrasle ljude sa malim rukama sto dovodi do jako brzog zamora zapešća, fali touchpad koji je postao dizajnerski must have na svim Sony ekskluzivama i isto se nastavlja na PS5. Dobro pa nisi preporučio OG Sony kontroler. Zašto xbox 360 kontroler neće raditi na novim xbox konzolama? Zašto Nintendo WII kontroleri ne rade na switchu?

    • personauser

      @SonOfZeus, 05.10.2020 - 16:44

      Microsoft je potvrdio da ce XONE kontroler raditi na XSX/XSS

    • Gorhton

      @Rogue Stallion, 05.10.2020 - 17:55

      Xbox do tokija 🤣🤣🤣 maa sony je se sjebo u samom startu. Kupit cega samo fanboyevi jer vide samo jednu tocku na zidu bez obzira valjala ona ili ne. Ali eto jbg mkra nas svakakvi bit.( samo da napomenem da je ovaj komentar posvecer zabcu i trickstaru )

    • Zoran Zabac

      @Gorhton, 05.10.2020 - 18:30

      Sony je prodao 500 milijuna konzola, microsoft 150…sam ps2 je prodat u više primjeraka nego sve xbox kobzole zajedno 😇

    • Gorhton

      @Zoran Zabac, 05.10.2020 - 20:33

      Zabo krastaco paa sony je prije i poceo sa konzolama xbox je poceo tek kada je bio ps2 i to ne odma u startu ps2 tako da o ukupnom broju se nema smisla pricat

    • Queae

      @Gorhton, 05.10.2020 - 20:30

      Uzimaju klinci jer Playstation i dalje prolazi na staru slavu i na fanboyism, Xbox je otkupio dosta studia, otkupio ZeniMax sa Bethesdom, tu je Game Pass itd…a ovamo Playstation mora da poskupljuje svoje igre da se pokrpi, Xbox je miran za budućnost i poješće Playstation u nadolazećim godinama.

    • Gorhton

      @Queae, 06.10.2020 - 02:32

      Znam ja to sve samo ajd ti to dokazi sonyevcima

    • Vekifuki

      @Queae, 06.10.2020 - 21:33

      Prije bi rekao da xbox kupuju klinci

    • Zoran Zabac

      @Rogue Stallion, 05.10.2020 - 18:24

      Baš si genijalac. Razlika tvog razmišljanja i njihovog je 500 milijuna prodanih konzola naspram tipkanja i hejtanja na portalu. 👍

    • Zoran Zabac

      @Rogue Stallion, 05.10.2020 - 18:26

      Podsjetnik, 5 najprodavaniji kućnih konzola ikada, sony drži 1,2,3 i 5 mjesto. Jedino se genijalni Wii ugurao na 4. mjesto. Da su tebe zaposlili siguran sam da bi Wii max dogurao na 5. mjesto 😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?