HCL.HR

Konzole u Americi neće poskupjeti, barem do kraja godine

Zoran Žalac 14.08.2019.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Američki trgovinski predstavnik najavio je kako do 15. 12. neće nametnuti dodatnu tarifu za potrošačku elektroniku koja se uvozi u SAD.

Amerika možda ne voli Kinu, ali zato voli svoju blagdansku sezonu trošenja. Dokaz za to jest činjenica da su odgodili uvođenje porezne tarife od 10% na potrošačku elektroniku koju uvoze izvana, a kao glavni razlog za to navode želju da povećanje cijena ne utječe negativno na blagdansku sezonu.

Kako sada stvari stoje, uređaji kao što su konzole, mobiteli, računala i prateća oprema u SAD-u neće poskupjeti do 15. 12. Poslije toga – tko zna.

Ovo je već drugi put ove godine da Trumpova administracija odgađa uvođenje dodatnog poreza na potrošačku elektroniku. Mi na tu situaciju gledamo s oprezom jer nas ne bi čudilo da poskupljenje od 10% u SAD-u posljedično rezultira povećanjem cijena za proizvode i na europskom tržištu.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • DrunkO_OMonkey

    14.08.2019 - 11:36

    Pa to mozda bude utjecalo na xbox (koji ionako nema podrsku za hrvatsku) i iphone. Al nebi trebalo imat utjecaj na ps4 i samsung i huaweii itd posto je to ionako skuplje kod nas i ne dolazi iz amerike. Isto tako mi nema smisla da nama poskupi jer je porez na robu koja ulazi u ameriku a ne robu koja izlazi. Znaci poskupljenje je za njih a ne za nas.

    • movie

      @DrunkO_OMonkey, 14.08.2019 - 15:45

      Sony formira cijenu za svako tržište posebno. Teško je predvidjeti hoće li se cijene mijenjati globalno zbog situacije u americi.

  • marjanovicut

    14.08.2019 - 12:32

    Ne bi me cudilo da sutra Gigatron ionako preskup i nerealan doda jos kojih 10% mozda cak i 20% na cenu zbog Amerike iako to nema veze s nama 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?