HCL.HR

Kreator Dishonoreda radi na novoj igri

Zoran Žalac 07.01.2021.   •   11 komentara   •   Industrija videoigara


Pored nadolazećeg Deathloopa, studio Arkane u pripremi ima još jednu igru, na kojoj radi Harvey Smith, jedan od tvoraca Dishonoreda.

Često je zaboravljena činjenica da tvorci Dishonored serijala nisu jedan studio već posluju kao dva zasebna tima. Prvi Dishonored napravila je ekipa iz Amerike, dok je drugi dio radila ekipa iz Francuske. Dok je američki Arkane Studios radio Prey, francuski je Arkane pripremao Deathloop koji ćemo igrati za nekoliko mjeseci.

Samim time, nije neko veliko otkriće da američki ogranak Arkanea priprema nešto drugo, ali je nova informacija da s njima ponovno radi Harvey Smith, jedan od glavnih dizajnera Dishonored serijala. Smith se, naime, bio privremeno prebacio u Francusku kako bi radio na Dishonoredu 2, no sada je otkrio kako nije ostao u Lyonu te da ne radi na Deathloopu nego na novom projektu u Austinu.

U intervjuu za Vandal, Smith nije iznio detalje na kakvom projektu točno radi, ali zasigurno ćemo to doznati kroz godinu ili dvije. Komentirao je samo kako Microsoftova akvizicija studija nije ništa promijenila u funkcioniranju istoga te da se sve nastavilo kako je bilo i prije. Tome je dodao da je Microsoft po njegovom mišljenju najidealniji partner kojega su mogli dobiti.

Prema ranijim izjavama iz Microsofta, koji sada posjeduje Bethesdu i njihove studije, buduće igre Arkanea i drugih studija bit će ili najbolje na Xboxu ili privremeno ekskluzivne, no najvjerojatnije neće biti trajno blokirane na platformama koje nisu Xbox.

Označeno sa:

Komentari (11)

  • TheCroTino

    07.01.2021 - 11:23

    dishonored 2 je odlicna igra ali smece neoptimizirano ja se nadam da kaj god izađe sad uskoro od ovih timova nece biti ko dishonored 2 po pitanju optimizacije

  • Bocwana

    07.01.2021 - 11:34

    God of War 💪

    • PrydaCro

      @Bocwana, 07.01.2021 - 12:09

      Kakve veze ima Gow s ovim clankom???? Super Mario 💪💪💪💪?????

  • Dragan[MKD]

    07.01.2021 - 12:12

    Sretan božić svima koji slave danas.

  • darkness666

    07.01.2021 - 13:56

    Mislim da ce svejedno microsoft zatvarat to kao svoje ekskluzive..samo pc i xbox..primjer stalker2..u svakom slucaju xbox ceka jednu lijepu buducnost sa ovim studijima..

  • LetMeBeFrank

    07.01.2021 - 15:10

    Vidis, vidis… Nisam znao da su to zapravo 2 grupe developera. Izgleda da zasad vodi americki team jer su napravili prvi Dishonored i Prey koji je po mom misljenju totalno underrated i njihova najbolja igra. Vidjet cemo kakav ce bit Deathloop.

    • LegendOfSema

      @LetMeBeFrank, 07.01.2021 - 16:52

      Arx fatalis je bila zakon igra, nebi bilo lose da naprave reboot ili nastavak

    • jastreb

      @LetMeBeFrank, 13.01.2021 - 11:43

      A Harvey Smith je radio na oba originalna Deus Exa 💪

  • HighCro

    08.01.2021 - 11:16

    Arkane mie najbolji studio od svih, a prey meni najbolja igra ove generacije, ali u studiju se pojavila grupa koja gura svoje far left i sjw propagandu, oni koji rade tamo moraju paziti koga prate na twitteru jer ako prate nekoga koji ne pripada njihovim idealima i ako nije ekstremna lijevica, te ljude “cancelaju” i guraju iste te narative u igre ( sto mislim da je jedan i od razloga zasto je raphael (founder) otisa iz studia.

    • Drunkenstein

      @HighCro, 08.01.2021 - 13:15

      Smijat se na to ili plakat, ili oboje? A žalosti, na kakve nam je niske grane društvo palo. Valjda zbog loše industrijske prehrane koja je mnoge otupila.

    • HighCro

      @Drunkenstein, 09.01.2021 - 09:14

      Zao mi je da je to zadesilo tako kvalitetan studio jer igre su im fenomenalne

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?