HCL.HR

Kreator Resident Evil serijala voli Steam jer u kući nema mjesta za igre u kutijama

Petra Rukav 29.08.2017.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Shinji Mikami, japanski dizajner videoigara, otkrio je da objeručke prihvaća Steam kao servis za digitalnu distribuciju igara.

the-evil-within-2

Izgleda da se Japanci sve više zanimaju za igranje videoigara na računalu. Naime, u posljednjih nekoliko godina Japan bilježi rast PC gaminga za što je djelomično zaslužan uspjeh Darks Souls serijala, a brojke i dalje rastu nakon najave PC verzije Final Fantasy 15. Mali poticaj dao je i Shinji Mikami, direktor originalnog Resident Evila te izvršni producent nadolazećeg The Evil Within 2.

„Pozdravljam novi svijet Steama i digitalne prodaje. Običavao sam sve svoje igre spremati u fizičke kutije na svoju policu da bi ih mogao gledati. Sada imam digitalnu zbirku, a to je bolje za Japance jer su naše kuće tako male“, izjavio je dizajner videoigara.

Povrh toga, Mikami je spomenuo da bi na Steamu posebice volio vidjeti God Hand, beat ’em up igru koju smo na PlayStation 2 konzoli igrali 2006. odnosno 2007. godine., te da bi uživao ponovno raditi na istoj. Međutim, njegove ruke su vezane jer sve vezano uz njegove stare igre u potpunosti ovisi o Capcomu i Sonyju.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Czar

    29.08.2017 - 12:47

    Pa nego što, nema do digitalije.
    Ja osobno bih morao unajmiti jedno omanje skladište kad bih imao retail sve igre koje imam na nekoliko digitalnih servisa, a gdje je još nekih 600 i kusur knjiga koje imam na Kindle…

    • UrbanFsk

      @Czar, 30.08.2017 - 11:06

      Da…sam da to sve ne prdne jer onda bumo svi imali jedan veliki …..!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?