HCL.HR

Kreće rasprodaja Atarijeve imovine

ToxarE 22.07.2013.   •   1 komentara


Ove srijede niz franšiza u trenutnom vlasništvu američkog ogranka Atarija mogao bi naći nove vlasnike nakon aukcije. Za Atarijeve serijale zainteresirani su Wargaming.net, Stardock i drugi timovi.

Američki ogranak Atarija u srijedu će slijediti primjer propalog THQ-a koji je rasprodao veći dio svoje imovine. Atari će tako na aukciju ponuditi svoja intelektualna vlasništva, odnosno franšize koje nisu toliko zvučne, ali su već dovoljno dugo s nama da ih dobro poznato. Među tim franšizama između ostalih se nalaze Rollercoaster Tycoon, Test Drive, Total Annihilation, Master of Orion, Star Control i druge. Najskuplje među njima su prve tri – za Rollercoaster Tycoon minimalni iznos na aukciji bit će 3,5 milijuna dolara, za Test Drive 1,5 milijuna, a za Total Annihilation 250 tisuća dolara.

Sudeći prema dokumentu koji je procurio na Internet, dio tih franšiza već ima potencijalne kupce. Za Total Annihilation i Master of Orion serijale zainteresiran je bjeloruski Wargaming.net, ali i studio Uber Entertainment. Stardock Systems, developer Sins of a Solar Empire serijala pokazao je interes za Star Controlom, a razvojni tim Rebellion Interactive cilja na Battlezone i Moonbase Commander franšize.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?