HCL.HR

Kultni serijal Shenmue dobit će svoj remaster ove godine

Zoran Žalac 14.04.2018.   •   2 komentara


Sega je najavila kako planira oživjeti Shenmue serijal s Dreamcasta te ga u moderniziranom izdanju predstaviti novoj publici na aktualnim platformama za igranje.

Shenmue III vjerojatno neće biti dovršen ni ove godine, no izdavačka kuća Sega pobrinut će se da serijal ne padne u zaborav prije nego se njegov treći dio pojavi u prodaji. Naime, Sega će ove godine izbaciti Shenmue 1 & 2 u jednom paketu za PC (Steam), PlayStation 4 te Xbox One.

Bit će to svojevrsni remaster tih igara, starih već 19, odnosno 17 godina, i prvi put da se iste pojavljuju na PC-u i PlayStationu. Najavljena je malo uljepšana grafika (ali ne očekujte čuda), nova kontrolna shema te dorađeno sučelje. Glasovna gluma ostat će ona originalna te će igrači moći birati između japanskih i engleskih glumaca.

Shenmue serijal kod nas nikada nije bio naročito popularan prvenstveno jer je bio ekskluziva Sega Dreamcast konzole. Međutim, radi se tu o igri koja je bila ispred svog vremena, sadržavala je otvoreni 3D svijet, zanimljivu priču, hrpu mini-igara, sustav promjenjivih vremenskih uvjeta i doba dana, gomilu interaktivnih objekata i scena. U svoje vrijeme Shenmue je bio revolucionarna igra pa će biti zanimljivo vidjeti kako će današnja publika prihvatiti najavljeni remaster.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Ovcaodnovca

    14.04.2018 - 12:28

    ovo se cekalo

  • vojnovic4

    15.04.2018 - 08:23

    nada san se baren malom poboljsanju grafike.
    Jeli shenmue 3 izlazi na xbox one ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?