HCL.HR

Legendarni Bennet Foddy najavio je novu igru – pravi simulator hodanja Baby Steps

Zoran Žalac 09.06.2023.   •   5 komentara


Čekate istinske next-gen igre? Žao nam je što vas moramo obavijestiti, ali istinski next-gen počinje tek 2024. godine s igrom Baby Steps koja pokreće novu generaciju simulatora hodanja.

Nekad se znalo pričati o tome tko je “pobijedio na E3 sajmu”. Danas više nema E3 sajma, ali ako je itko zaslužio osvojiti išta ove godine, onda je to vjerojatno Devolver Digital. Ne samo da ove godine planiraju lansirati nastavak jedne od najboljih hrvatskih videoigara, ne samo da su zgrabili prava na nastavak jedne od najprodavanijih igara zadnjeg desetljeća, nego su najavili igru koja je po svim definicijama takozvani walking simulator

Baby Steps je nova kreacija tročlanog tima Cuzzillo, Boch i Foddy. Da, onaj Bennett Foddy, kreator virtualnih patnji pod nazivima QWOP i Getting Over It.

U ovoj igri preuzimamo ulogu nezaposlenog zgubidana Natea koji se deblja izležavanjem na kauču, sve dok ne otkrije kako ima moć za koju prije nikad nije znao. Ta moć je podizanje nogu i korištenje stopala za aktivnost koju zovemo hodanjem. I upravo će ta aktivnost biti ključna mehanika u igri, s obzirom da ćemo mi kontrolirati Nateove noge – svaku zasebno.

Nateov cilj će u Baby Stepsu biti propješačiti do vrha planine. Putem će upoznati postavu šaljivih likova, istražiti lokalnu floru i faunu te se nemali broj puta strmoglaviti niz planinu. Znate kako kažu – bez muke nema nauke.

Baby Steps je u razvoju za PC i PlayStation 5, a trebao bi izaći nekad u 2024. godini.

Komentari (5)

  • Nemanjazzz

    09.06.2023 - 17:44

    Cim sam vido trejler bilo je prvo “sta je ovo glavni lik obucen kao beba otislo sve u k”. Onda sam vido mehanike i reko “e ovo je fora”. Al mi psihijatar zabranio ovog kreatora

  • Djelo_Jerboa

    09.06.2023 - 18:04

    Jedva čekam da Nolifer ovo zaigra.

  • THRViP

    09.06.2023 - 18:10

    Ministry of silly walks

  • Aldin219

    10.06.2023 - 09:10

    Sve je ali nije legendaran

  • Daky_13

    10.06.2023 - 09:30

    Kome ovo treba u životu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?