HCL.HR

The Talos Principle 2 izgleda fantastično i zagonetno u isto vrijeme

Zoran Žalac 09.06.2023.   •   8 komentara   •   Trailer


Domaći projekt The Talos Principle prikazao je djelić svog gameplaya i otkrio kroz kakve će testove prolaziti androidi pokretani umjetnom inteligencijom.

Baš poput svog prethodnika, puzzle avantura The Talos Principle 2 donijet će rješavanje zagonetki. Zašto zagonetki? – pita se umjetna inteligencija dok rješava glavolomke koje uključuju prenošenje svijesti, rotiranje podova i hodanje po zidovima.

Vjerujemo kako će zagonetke biti genijalne kao i u prvom dijelu, a priča intrigantna – jednako kao i u originalu. Ono što za sada već možemo primijetiti jest da Talos Principle 2 vizualno izgleda značajno naprednije od prethodne igre, s raskošnim pejzažima s nizom detalja. Drugim riječima, izgledaju sad to kao okoliši koji su specifično dizajnirani upravo za ovakav tip igre, a ne kao poligoni koji lagano podsjećaju na levele iz Serious Sama.

Komentari (8)

  • Agent

    09.06.2023 - 14:35

    Izgleda jako dobro. Dosta novih mehanika, glazba kao i u prvom dijelu za sad zvuči super. A ne znam što bi točno Zorane trebalo značit “Drugim riječima, izgledaju sad to kao okoliši koji su specifično dizajnirani upravo za ovakav tip igre, a ne kao poligoni koji lagano podsjećaju na levele iz Serious Sama.” jer i prvi talos je izgledao dobro a kasnije su to iskoristili za Searios Sama, a tako bi moglo opet biti pa da opet podsjeća na Serious Sama po tome.

    • Zoran Žalac

      @Agent, 09.06.2023 - 14:55

      Izgledao je dobro s tehničke strane, i dan danas kakvu količinu grafičkih postavki imaju Croteamove igre u PC verziji, to nema nitko. Ali vizualno je nemoguće da sam ja jedini kojemu su sličnosti bile očite. Tadašnji Serious Sam 3 iz 2011. imao je te svoje već tradicionalne egipatske motive, i dio asseta u Talos Principleu iz 2014. bio je jako sličan onome iz SS3. Prema ovom traileru čini mi se da su ovdje okoliši baš stilizirani za Talos i nigdje me ne podsjećaju na Serious Sam 4.

    • darijoman

      @Zoran Žalac, 09.06.2023 - 16:11

      Da, slažem se sa tim da su motivi u prvom Talusovom principu fragmenti koje su vukli iz SS3, prvenstveno taj Egipatski stil arhitekture, iako je igra vizualno bila ispred SS3

    • Agent

      @Zoran Žalac, 09.06.2023 - 18:05

      Iskreno Serious sam 3 mi nije baš ostao u sjećanju, meni bio najslabio dio u serijalu. Možda zato mislim da su talos iskoristili kasnije za Serious sam 4 sa glazbom koja je jako slična za neku bi rekao i ista, a oni lvl-i sa ruševinom. Ali malo što se prisjećam za Serious Sam 3 da isto je imao nešto slično. Možda sad kad izađe talos 2 uzmu za nekoliko nastavka Serious Sama da budu u istom okruženju.

  • Stecajni_upravnik

    09.06.2023 - 16:22

    Opaka igra bese deo prvi, ovi ljudi znaju sta rade a znaju i da misle pa nema sumnje da ce biti spektakl👍

  • Rick Sanchez

    09.06.2023 - 16:42

    Svidja mi se mali hint na Portal 🙂 Igra izgleda odlicno….

  • trulex

    09.06.2023 - 23:15

    Prednarudžba čim bude moguće.

  • Lepoglava

    11.06.2023 - 13:23

    Pogledao trailer izgleda super i evocirao mi je uspomenu na prvi. Prvi dio je turbo i ne mogu dočekati drugi. Molim vas Croteam čim brže please please

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?