HCL.HR

Legendarni System Shock 2 dobit će remaster izdanje

Zoran Žalac 12.08.2019.   •   4 komentara


Situacija sa serijalom System Shock upravo je postala još više zbunjujuća, ali zapravo imamo dobru vijest – System Shock 2 dobiva Enhanced verziju.

Znanstveno fantastični serijal System Shock trebao bi uskrsnuti u idućem desetljeću kada nam stiže prerada prve igre, a potom i treći dio. No, prije nego se to dogodi, u ovom desetljeću dobit ćemo remasterizirano izdanje drugog dijela.

Razvojni tim Nighdive Studios najavio je kako rade na tzv. “Enhanced Edition” verziji, ali nisu otkrili nikakve popratne informacije. Navodi se kako remaster dolazi uskoro, premda ne znamo ni na koje platforme.

U bilo kojem slučaju, ovo je pomalo čudan razvoj događaja jer se ekipa Nightdive Studiosa još nije dokazala ni na preradi prvog System Shocka. Za tu igru, najavljenu još 2016., dobili su više od tri milijuna dolara na Kickstarteru, a već su je jednom stavili na čekanje. S obzirom na to da prerada još nije dovršena, a oni već paralelno rade na remasteru druge igre, upitno je koliko će detaljan taj remaster biti.

Doduše, kako god da Enhanced Edition ispadne, System Shock 2 je klasik, a ova najava nije došla niotkud – upravo je jučer obilježena 20. obljetnica izlaska te igre.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Chronosus

    12.08.2019 - 09:45

    Veselio sam se i to napokon odigrati ali nightdiveovci su se totalno pogubili u tome. Ljudi su se veselili igrati staru igru s modernom grafikom a oni se zaigrali s dodavanjem novih mehanika i u međuvremenu potpuno izgubili nit. Šteta.

    • Lovac

      @Chronosus, 12.08.2019 - 16:21

      Upravo to, čak su jedno vrijeme stavili sve na led… Dobrano kasne (ako se ne varam moralo je biti u 12.mj. 2017. gotovo…). I ja sam jedan od Kickstarter backera i dosta mi je njihovih “project updatea” gdje mi šalju heben CONCEPT art, a od igre ni “i”. SS2 ni ne treba remaster, instaliraš HD teksture i rokaš. S druge strane, za SS3 me još više strah jer ga radi nesposobni tim, niskog je budžeta i engine je Unity, a trailer koji su prikazali totalno je uništio koncept Shodan i što taj A.I. predstavlja. Neke je stvari bolje ostavit kao klasike ili dati licencu nekome tko ima resursa napraviti dosljedan nastavak. Ovo je sad analogno tome da je Blade Runner 2049 radio Uwe Boll (srećom nije).

  • Jokerhere

    12.08.2019 - 14:12

    Aaaa igra moje mladosti…do tad pozdrav iz Perasta.

  • nemessis

    12.08.2019 - 23:03

    A jebwm ti lebar di je dino crisis 1/2 ramstered, stalno nesto se suska nakon 20 godina vec oce li to ili nece

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?