HCL.HR

Lenovo LaVie Mini predstavlja novi format gaming laptopa

Zoran Žalac 08.01.2021.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Lenovo na CES sajmu 2021. godine predstavila je prijenosno računalo LaVie Mini na koje se spajaju kontroleri nalik Joy Conima sa Switch konzole.

Brojni su proizvođači prijenosnih računala pokušavali i još uvijek pokušavaju napraviti nešto slično Switch konzoli samo s PC hardverom. Među njima je i tvrtka Lenovo koja je za CES sajam 2021. pripremila “ultra prijenosni Windows PC” koji dolazi s parom kontrolera koji se spajaju, a ima i opcionalnu bazu preko koje se može spojiti na TV ili monitor.

Stvar se zove LaVie Mini, ima 8-inčni ekran osjetljiv na dodir, a pokreće ju Intel Core i7-1180G7 procesor s Iris Xe grafikom. Ovo računalo ima tipkovnicu koja se može sakriti iza ekrana, a cijeli paket bez kontrolera teži svega 580 grama. No, zbog manjeg formata nema nikakav touchpad.

Kontroleri se mogu spojiti uz ekran, ali i koristiti u bežičnom modu. Podržani su i drugi bežični kontroleri. Bazna stanica koja omogućuje spajanje na TV/monitor do 4K rezolucije i maksimalno 60Hz.

Preporučena cijena i datum izlaska nisu spomenuti u ovoj najavi pa je upitno hoće li ovaj proizvod ikada zaživjeti izvan ove faze prototipa. Bilo bi zgodno, ali je veća vjerojatnost da će PC igrači za gaming laptop ipak tražiti nešto jače specifikacije.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Tony Ghost 1811

    08.01.2021 - 12:19

    Dobijem osip kad cujem gaming pa osjetljivo na dodir. Ne znam, nikako mi ne pase taj nacin. Vise volim fizicke tipke.

  • Cros80

    08.01.2021 - 15:52

    Laptop kao pc. Hahahah. Uspoređivaju i7 mobile s 4 jezgre i 15w i desktop i7 60w s 8 jezgri. Nekako mi taj laptop slabiji od i3 desktop a platis ga troduplo jer pise i7. I s novom integriranom grafickom koja ce biti jača nego dosadašnje a slabija od gtx 1650.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?