HCL.HR

Ljubitelje nekonvencionalnih horora idući mjesec čeka tajvanski Devotion

Pero Mlinar 14.01.2019.   •   1 komentara


Idući mjesec na Steam dolazi Devotion, igra tvoraca u zabačenijim krugovima kultne psihološke avanture Detention.

Detention je igra tajvanskog studija Red Candle Games iz 2017. godine koja je po mnogima unijela podosta tražene svježine u pomalo ustaljeni žanr horor avantura. Osim svojim vizualnim stilom, istaknula se posebno svojim ugiođajem te zanimljivim mehanikama kojima su popraćeni pokušaji preživljavanja dvoje studenata nasukanih u brdima mitovima prožetog Japana 60-ih.

Devotion, nadolazeća igra studija koja za PC izlazi 14. 2. (Valentinovo jej!) u neku ruku nastavlja tu gdje je Detention stao. U njoj se ponavljaju učestali motivi religije i mitologije, no radnja naslova smještena je dva desetljeća kasnije. U tipičnoj istočnjačkoj “svaka nastamba sa škripavim cijevima neporecivo je opsjednuta nastamba maniri, Devotion vas stavlja u ulogu članova obitelji koji se usele u jedan takav stan i, naravno, nalete na duha. Bu! Ili ne. Kao i u slučaju Detentiona, Devotion ne bi trebao stavljati naglasak na jump scareove, već tjeskobnu atmosferu i nekonvencionalne zagonetke.

Najveća očita razlika na prošli naslov Red Candle Gamesa svakako je prebacivanje iz 2D perspektive u 3D te pogled iz prvog lica.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Kris10

    15.01.2019 - 14:54

    podsjeca malo na layers of fear,ne izgleda lose

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?