HCL.HR

Mad Box konzola vjerojatno se neće zvati tako, ako uopće i ugleda svjetlo dana

Zoran Žalac 29.04.2019.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Luda kutija ili kutija za luđake- sasvim je svejedno jer je ekipa iz Slightly Mad Studiosa odustala od imena Mad Box za svoju novu konzolu.

Već smo i smetnuli s uma da PlayStation 5 nije prva najavljena konzola sljedeće generacije. To je ipak Mad Box, platforma koju razvija ekipa zaslužna za serijal Project CARS. U bilo kojem slučaju, izgleda da se ta platforma ipak neće zvati tako.

Naime, Slightly Mad Studios u svojoj je pomalo suludoj ideji naletio na prepreku. Francuska tvrtka Madbox stavila je veto na pokušaj registriranja naziva Mad Box za novu konzolu, zbog čega je britanski studio Slightly Mad morao odustati od korištenja naziva “Mad Box” još početkom ovog mjeseca.

Nije to prvi put da je ta ekipa naletjela na probleme u svojoj ideji – prošlog mjeseca investitori su im se malo ohladili nakon što je tvrtka Google predstavila svoju platformu zvanu Stadia i poručila kako budućnost gaminga nije u kutiji, bila onda luda ili normalna.

Mad Box konzola time je izgubila investiciju od milijardu dolara, pa ako je prije nekoliko mjeseci bilo upitno da će se ta konzola materijalizirati, sada je to još manje izgledno.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Bipsy

    29.04.2019 - 16:33

    Pored divova kao sto su Sony i Microsoft, njihova konzola se jednostavno ne bi mogla plasirati na trziste i biti uspjesna kao konzole te 2 kompanije. Budimo realni, biste li vi zeljeli biti na novopecenoj konzoli X tvrtke ili biste zeljeli imati proizvod Sonya i Microsofta (govorim o next gen konzolama) koji nije provjeren, zahtjeva mozda nesto dodatno da bi se dozivjelo potpuno iskustvo igranja na toj konzoli sto se placa dodatnih 100$, nema playerbase kao te dvije kompanije, te jednostavno, nema dovoljno igara. Ali naravno, marketing cini cuda.

  • Richard B. Riddick

    29.04.2019 - 16:50

    Ja sam za ovo i zaboravio 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?