HCL.HR

Mario Kart Wii – kupiš igru, dobiješ plastični volan

Zoran Žalac 10.04.2023.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 15 godina lansiran je šesti dio popularnog serijala Mario Kart, prvi i jedini za konzolu Nintendo Wii.

Svaka Nintendova konzola osim Switcha imala je zasebnu Mario Kart igru. U slučaju nekadašnje Wii konzole bio je to Mario Kart Wii koji se u Japanu pojavio na današnji dan prije točno 15 godina.

Konceptualno Mario Kart Wii, kao šesti dio serijala, nije imao potrebu mijenjati dobitničku formulu. Dostavio je 24 igriva vozača (najviše do tada) i 32 dostupne staze na kojima su se skupljali power-up predmeti. Prvi put na kućnim konzolama bio je omogućen i mrežni multiplayer.

Istaknuta novost u Mario Kart Wii bila je uvođenje motocikala uz kartove, a motocikli su bili podijeljeni na dvije klase: standardni i sportski. Oni sportski imali su mogućnost specifičnog driftanja.

Istaknuta novost u Mario Kart Wii bila je uvođenje motocikala uz kartove.

Najveća promjena ovog nastavka došla je u sustavu kontrola. Bile su ponuđene četiri kontrolne sheme, a jedna od njih uključivala je kontroliranje pomoću plastičnog volana, tj. upravljača. Taj dodatak, u kojega se umetao Wii Remote kontroler, dolazio je u paketu sa samom igrom. Kasnije su se ipak i taj dodatak i sama igra mogli kupiti odvojeno po nižoj cijeni.

Mario Kart Wii dobio je vrlo dobre ocjene koje su ipak bile nešto niže u odnosu na ostale igre iz serijala. Unatoč tome, Nintendova ideja igranja igre pomoću plastičnog upravljača privukla je dosta novih igrača te je u konačnici bilo prodano više od 37,3 milijuna primjeraka. Tim rezultatom Mario Kart Wii i 15 godina kasnije drži titulu 17. najprodavanije videoigre svih vremena.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (1)

  • moordrak

    10.04.2023 - 16:24

    Meni apsolutno najbolja igra za wii ikada! Ajme kad se samo sjetim na kojim smo krumpirima ovo igrali. Split screen u četvero,a oči k’o kapule nakon par sati igranja. Svejedno, zezancija i uživanje sa ekipicom na najjače!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?