HCL.HR

Neće biti ništa od MGU – Marvelovog gaming univerzuma

Zoran Žalac 26.09.2022.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Iz Marvela su poručili kako rastući broj superherojskih videoigara ne znači da će tvrtka tim videoigrama oponašati stvaranje univerzuma kakav je obilježio filmsku industriju.

Trenutno je u razvoju više igara s Marvelovim (anti)junacima: Spider-Man 2, Iron Man, Wolverine, Midnight Suns, Captain America, Black Panther… S obzirom na taj trend, otvorilo se pitanje hoćemo li s tim igrama ikad vidjeti ono što su zadnjih 14 godina dostavljali filmovi takozvanog MCU-a, odnosno Marvelovog filmskog univerzuma. Hoćemo li ikada vidjeti povezane priče, gostovanja likova iz različitih igara, itd.?

Odgovor je – do daljnjega nećemo. Marvelov Bill Rosemann u razgovoru za GamesIndustry otkrio je kako nekakav Marvel Gaming Univerzum nije u planu i objasnio zašto im to nije u interesu.

“… želimo developerima igara dati slobodu da ispričaju priču kakvu žele. Ne želimo reći: ne smijete raznijeti mjesec jer neki drugi studio treba taj mjesec za svoju igru. Želimo svima ponuditi čist prostor da ispripovijedaju svoju priču.” – izjavio je Rosemann.

Dakle, neće biti ništa od dijeljenog univerzuma među različitim superherojskim igrama. Barem ne još. Situacija je pak drugačija u suprotnom kampu DC-jevih franšiza. Ondje tako imamo povezane svjetove različitih igara. Primjerice, nadolazeći Suicide Squad odvija se u istom univerzumu kao i Batman: Arkham serijal.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Danilo Boljevic

    26.09.2022 - 15:29

    Respect!(mada bilo bi kul da bude neki universe ali ovako je developerima lakse sto je uvjek plus)

  • Cro_Maher

    26.09.2022 - 21:08

    Realno to je gotovo nemoguće jer različiti studiji razvijaju igre, tek kada bi jedan studio dobio prava za MGU, onda bi tako nesto bilo moguće.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?