HCL.HR

MediEvil 2 – kapa glavu čuva, ruka glavu nosi

Zoran Žalac 09.05.2023.   •   5 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 24 godine Sir Daniel Fortesque prošetao se ulicama viktorijanskog Londona u akcijskoj avanturi MediEvil 2.

U originalnom se MediEvilu iz 1998. mogao osjetiti britanski štih, a nastavak iz 2000. dodatno je pojačao taj ugođaj smjestivši radnju u viktorijanski London 1886. godine. U glavnoj ulozi ponovno se našao nemrtvi vitez Sir Daniel Fortesque koji je morao zaustaviti čarobnjaka Palethorna i njegovog pomagača Jacka Trbosjeka. Srećom, Fortesque je imao svoje pomoćnike u profesoru Kiftu i mumiji Kiyi.

MediEvil 2 uvelike je slijedio formulu svog prethodnika. Bio je to akcijski platformer u kojemu smo se borili protiv kostura, demon, zombija i drugih protivnika. Novost je bila ta što smo na raspolaganju imali modernije oružje poput pištolja i strojnice. Postojala je također i mogućnost brze izmjene između dvaju oružja koje u originalnoj igri nije bilo.

Među drugim novitetima istaknula se mehanika postavljanja kosturske glave na ruku kojom se moglo upravljati i zavlačiti u uske prostore. Ta se mehanika najviše koristila za rješavanje zagonetki i potragu za raznim blagom.

MediEvil 2 po izlasku je dobio vrlo dobre ocjene te je osvojio britansku nagradu BAFTA za najbolju konzolašku igru 2000. godine. Nažalost, bio je to i zadnji dio MediEvil serijala. Dvaput je bila oživljena prva igra, ali drugi dio bio je i ostao dostupan jedino na prvom PlayStationu.

Danas se MediEvil 2 može zaigrati na PS4 i PS5 konzolama te se nalazi u sklopu pretplate na PS Plus Premium. Šuška se također da bismo mogli vidjeti i preradu, baš kao i u slučaju originala. No, to u ovom trenutku nije potvrđeno.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (5)

  • st.srki

    09.05.2023 - 11:42

    Ovo se je mjesecima igralo. Super igra.

  • Sayan

    09.05.2023 - 13:56

    Super igra,dobar mi je bio onaj dio kada boxa pa mu otpadaju dijelovi tijela.

  • folkmb

    09.05.2023 - 16:28

    jedna od naj igara na ps1,svake godine pred bozic se prelazila u jednom sjedenju XD

  • Ilija-bigboss

    09.05.2023 - 22:23

    Da nece remaster odraditi I ovoga.

  • Gojko Knez

    11.05.2023 - 16:11

    Kako je meni žao što su jedinicu remasterali a ovo ne. Jedna od prvih igara koje sam ikada prešao do kraja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?